Wozniak: ha Steve Jobs élne, elégedett lenne a mai Apple-lel

HusztiD 2018.11.19. 17:55 Apple, Kiemelt hírek 1 db 276

woz

Az utóbbi időszakban nem igazán volt beszédes az Apple jól ismert társalapítója, Steve Wozniak. Woz korábban megannyi interjút adott, ahol mindig kifejtette az aktuális véleményét arról, hogy miképp alakul egykori gyermeke, az Apple. Ezúttal a CNBC-nek sikerült elkapnia a gurut, kik számára több témában nyilatkozott.

Wozniak egyik legérdekesebb kijelentése Steve Jobsra vonatkozik, mivel úgy hiszi, ha ma is élne az almások egykori CEO-ja, akkor igazán boldog lenne az eredménnyel, amit mára elértek. Woz úgy gondolja, hogy Jobs idejében a felhasználókat helyezték előtérbe a technológiával szemben, s most is ugyanez van. A guru szerint a legfontosabb, hogy egy vállalat ne hagyja, hogy a technológia az embereken felülkerekedjen, mindig azt kell nézni, hogy mivel könnyíthetik meg az emberek mindennapjait.

Ezen felül szóba esett az innováció egyaránt, ahol a szaki elmondta, hogy mára elértünk egy olyan ponthoz, ahol szinte egyik okostelefon gyártó sem tud nagyot innoválni. Ha megnézzük az Androidos tábort, akkor Woz sokszor csak mosolyog rajtuk, mikor egy-egy nagyvállalat bemutat egy új funkciót. A szakember elmondása szerint nincs ezzel baj, de amit sokan bemutatnak, az nem innováció, csupán egy olyan funkció, melyben szórakozási lehetőséget lelnek az emberek (például a különféle filterekre értette a kamerák kapcsán).

Természetesen az Apple sem mentes ebben a témában, azonban Wozniak szerint még mindig az Apple a vezető, mivel több olyan dolog van, melyet a kaliforniaiak mutattak be elsőnek, majd a droidos konkurencia sorra másolta azt. A társalapító szerint az elmúlt évek egyik leghasznosabb újítása az Apple Pay volt, amivel az almások egy olyan fizetési lehetőséget vezettek be, ami abszolút feltűnésmentes. Ergo nem kell a kártyád után keresni, nem kell PIN kódot beírni. Elég, ha előveszed a telefonod, odaérinted a terminálhoz, majd egy Touch ID (vagy Face ID) segítségével azonosít téged.

Nyilván vitatkozni lehet Wozniak nézeteivel, de nyilván ez az ő véleményét, s meglátását takarja. Hiába jó az Apple Pay, azonban nálunk Magyarországon még mindig nem elérhető, ezen felül pedig valóban nem igazán volt olyan újítása egyik gyártónak sem az elmúlt években, melyre azt mondhattuk volna, hogy igazán kiemelkedő, illetve valamelyest innovatív.

Ti hogyan vélekedtek a témáról?

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Bigyo - 2018.11.19. 22:35

    Azert a FaceID elegge jol muködik.

Szólj hozzá Te is!