Felemás fogadtatás éri az iPhone Xr-t; ingyenes iPhone X kijelzőcserét hirdetett az Apple – mi történt a héten?

HusztiD 2018.11.17. 16:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 447

Eltelt egy újabb hét, s számos érdekes hírünk volt az elmúlt napok folyamán, melyek legjavát most egy csokorba szedtük.

ifixit-macbook-air-teardown

Ingyenes iPhone X kijelző modul cserét hirdetett az Apple

Kicsivel több, mint egy éve dobta piacra az Apple az iPhone X-et, azonban most, szűk 12 hónappal később hirdetnek új programot. A napok folyamán az almások egy hivatalos közleményt adtak ki, mely szerint új, viszonylag apró problémák állhatnak fenn a tavalyi csúcsmodellel, így ingyenesen cserélik a komponenst annak, ki jogosult rá.

1518084713

Bővebben itt.

Kuo: nem igazán lesz akkora siker az iPhone Xr, mint ahogyan az Apple várta

Mikor az Apple bemutatta az iPhone Xs és Xr modelleket, akkor a tech szakik istenítették az 6,1 colos telefont, hiszen sokkal olcsóbb, mint a csúcsmodell, s viszonylag kevés kompromisszumot kell mindezért megkötniük a felhasználóknak. Ekkor még az elemzők is pozitívan tekintettek előre, hiszen jóformán mindenki úgy számolt, hogy újabb rekordokat dönthet meg vele a kaliforniai vállalat.

maxresdefault

Bővebben itt.

Több Apple ID felhasználói fiókot zárolt az Apple

Nagyon érdekes jelenségről számoltak be a külföldi hírportálok, mely alapján több Apple felhasználói fiók került zárolásra az elmúlt napok folyamán. Többen számoltak be fórumokon, illetve különböző közösségi oldalakon, hogy az Apple egyszerűen csak zárolta a fiókokat, s nem igazán értik, hogy miért.

apple-id-locked

Bővebben itt.

Benchmark tesztek alapján sincs miért szégyenkeznie az iPhone Xr-nek az Xs-sel szemben

Jól tudjuk, hogy a szeptemberben bemutatott iPhone Xs és Xr modellek hardveresen szinte egy az egyben megegyeznek egymással. Az Apple mindkét telefonba a legújabb chipet, az A12 Bionic-et rejtette el, viszont egyedüli különbség a memóriánál jelentkezik, ugyanis míg a csúcsmodellben 4GB található meg, addig a 6,1 colos Xr-ben csak 3GB – pont annyi, mint tavaly az iPhone X-ben.

9B647446-E241-4209-BEAD-7E50366797D8-780x378

Bővebben itt.

Darabokban a 2018-as iPad Pro és az Apple Pencil

Most, hogy megjelentek az Apple legújabb termékei, az iFixit csapata sorozatosan csap le rájuk. Tegnap például megtudhattuk, hogy egy fokkal könnyebb az új MacBook Air szervizelése, mint a Próé, azonban a szervizesek most a nem olyan rég megjelent új iPad Próra és vele együtt a második generációs Apple Pencilre csaptak le.

ipad-pro-teardown

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét elején megtudhattuk, hogy hamarosan súlyos milliárdokat kaszálhat az Apple az App Store hirdetései által, illetve felbukkant egy nyom, mely alapján esélyes lehet, hogy egy Core i7-es processzorral szerelt MacBook Air is érkezhet a közeljövőben. Ha minden jól megy, akkor a két év múlva érkező iPhone már 5G chippel lesz szerelve, s olvashattuk az Apple nyilatkozatát, mely szerint bizonyos MacBook Pro modellekhez SSD cserét hirdetnek.

iPhoneBoughtWithCoins001-780x585

A hét második felében érkezett az infó, mely szerint napokon belül megjelenik a Spotify Apple Watch-ra szánt változata, majd sajnos jött a rossz hír, hogy pár nap leforgása alatt súlyos dollármilliárdokat bukott az Apple. A Mac.ekben lévő T2-es chip által akadályozza meg a third-party szervizeléseket az Apple, ami után láthattuk az idei év legnagyobb trollját, ki egy fürdőkádnyi apróval fizetett egy iPhone Xs-ért.

Ezek voltak a negyvenhatodik hét legérdekesebb hírei. Maradjatok velünk továbbra is, hiszen az elkövetkezendő napokban is lesznek érdekes híreink. Addig is, jó hétvégét mindenkinek!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!