Több Apple ID felhasználói fiókot zárolt az Apple

HusztiD 2018.11.14. 09:55 Apple, iOS, Kiemelt hírek 2 db 628

apple-id-locked

Nagyon érdekes jelenségről számoltak be a külföldi hírportálok, mely alapján több Apple felhasználói fiók került zárolásra az elmúlt napok folyamán. Többen számoltak be fórumokon, illetve különböző közösségi oldalakon, hogy az Apple egyszerűen csak zárolta a fiókokat, s nem igazán értik, hogy miért.

Az Apple ID zárolására akkor kerül sor, ha többször sikertelenül írjuk be a jelszavunkat/jelkódunkat. Amennyiben átlépünk egy bizonyos határt, akkor csak egy biztonsági kérdés megválaszolásával és egy korábban rögzített, úgynevezett megbízhatónak vélt (hitelesített) telefonszámmal oldhatjuk fel a tiltást. Ebben az esetben a felhasználóknak mindig meg kell adniuk egy új jelszót, melyet a jövőben fognak használni. Amennyiben pedig sok sikertelen próbálkozás volt, akkor fennállhat a veszély, hogy elvesztjük a hozzáférést az olyan szolgáltatásainkhoz, mint az iCloud, iMessage vagy az Apple Music.

Egyelőre nem tudni, hogy pontosan hány embert érint a zárolás, illetve arról sem, hogy miért van mindez. Egyes feltevések szerint nem kizárt, hogy azon felhasználók, kik ezt a jelenséget észlelték, azok fiókját megpróbálták illetéktelenek sikertelenül feltörni, így az Apple ebből kifolyólag zárolta automatikusan a fiókokat.

Mi azt mondjuk, hogy aki hasonló esettel találkozna, annak érdemes ellátogatnia az Apple Support oldalára, ahol megtalálja a hivatalos leírást az esettel kapcsolatosan. Akinek továbbra is gondjai lennének, annak érdemes lesz egyeztetni velük a megadott elérhetőségek valamelyikén.

Közületek tapasztalt valaki hasonlót az elmúlt napok folyamán?

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+4.5

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 2 db

  1. Gábor - 2018.11.14. 13:02

    Sziasztok!
    Nekem tegnap délután 3 körül jelentkezett a probléma, felhívtam az Apple-t de ők nem tudtak központi problémáról, nekem azt mondták nem tudják miért zárolták! Viszont rögtön sikerült helyreállítani a “Zárolás feloldás” menüvel, és új jelszó megadásával! Azóta működik!

  2. Pool - 2018.11.15. 13:20

    Tuch id forever!

Szólj hozzá Te is!