Darabokban a 2018-as iPad Pro és az Apple Pencil

HusztiD 2018.11.13. 17:55 iPad, Kiemelt hírek 0 db 223

ipad-pro-teardown

Most, hogy megjelentek az Apple legújabb termékei, az iFixit csapata sorozatosan csap le rájuk. Tegnap például megtudhattuk, hogy egy fokkal könnyebb az új MacBook Air szervizelése, mint a Próé, azonban a szervizesek most a nem olyan rég megjelent új iPad Próra és vele együtt a második generációs Apple Pencilre csaptak le.

Az iFixit egészen pontosan a 11 colos modellt szedte darabjaira, s egyből megjegyezték, hogy ez az az iPad, amiről az Apple a kezdetekben álmodozott: lekerekített kijelzőszélek, keskenyebb kávák és az új, szögletesebb dizájn. De vajon mennyire könnyű mindezt szervizelni? A szakikat nem érte túl sok meglepetés, hiszen a tablet felnyitása után mondhatni a jól megszokott látvány fogadta őket.

A csökkentett kávának köszönhetően kicsit nehezebb felnyitni magát a tabletet, s a folyamat közben még ők is reménykedtek, hogy nem tettek kárt semmiben. Ahol az Apple Pencil csatlakozik a tablethez, ott egy külön erősítést alkalmazott az Apple, így nehezebb onnan felbontani, viszont a készülék többi részénél a kábelek beljebb kerültek, így sokkal biztonságosabb felnyitni, hiszen ennek köszönhetően nehéz megsérteni azokat. Az előlapi TrueDepth kamerarendszer kisebb módosításokkal ugyanaz, mint amit az iPhone X/Xs/Xr modellekben találhatunk, illetve rekord mennyiségű mágnes használtak az új iPad Próban.

ifixit

Másik nagy érdekesség, hogy az Apple erősebb ragasztóanyagot használt az alaplap és az akkumulátor rögzítéséhez, mint eddig valaha. Az iFixit erre nem igazán tudott magyarázatot adni, hogy miért volt rá szükség, hiszen a korábbi mennyiség is bőven elegendő volt, viszont az megjegyezték, hogy emiatt több időt kell vele eltökölni. Ami pedig azt illeti, a tablet négy sarkában találhatunk egy-egy mély és magassugárzó hangszórót. No és az Apple Pencil? Igazából ugyanazt lehet elmondani, mint az előző esetében: hiba esetén nem lehet szervizelni.

Ahogyan mostanában szokássá vált, úgy az iFixit a 2018-as iPad Pro szerelhetőségére is 3 pontot adott. Ami a pozitív oldalon szerepel, hogy az Apple immáron áttért a sokkal modulárisabb USB C-re, valamint plusz pont, hogy végre a Home gombot is elhanyagolták, hiszen az is egy olyan komponens volt, amely könnyedén meghibásodott. Ami a negatív oldalon szerepel, az nem más, mint a ragasztás. Az almások jóformán minden komponenst ragasztottak, ezáltal sokkal nehezebb a táblagép szervizelése.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!