iOS 12: így ellenőrizheted az akkumulátorhasználat statisztikáit

HusztiD 2018.10.18. 17:55 iOS, iPhone, Kiemelt hírek 1 db 382

how-to-use-enhanced-battery-data-ios-12-iphone-2

Az Apple az utóbbi évek folyamán a Beállításokon belül elérhetővé tett egy olyan funkciót, mely kijelzi, hogy mely alkalmazást használtuk a legtöbbet az elmúlt 24 órában, vagy hét nap folyamán, illetve azok mennyire szívták le az aksit. Az iOS 12-ben az almások kicsit tovább gondolták a dolgokat, így mostantól bővített adatokat kaphatunk a használatról.

Hónapokkal ezelőtt, az akkumulátor-balhét követően a kaliforniaiak elérhetővé tették az iOS 11-ben az akkumulátor funkciót, mely kijelzi, hogy milyen állapotban van az aksink az eredeti kapacitáshoz képest. Az almások ekkor megígérték, hogy később tovább fejlesztik a szoftver ezen funkcióját, s végül igazuk lett, hiszen alaposan kibővítették a funkciókat az új szoftverben. A nem olyan régen megjelent iOS 12-ben ezentúl részletes tájékoztatást kaphatunk arról, hogy melyik alkalmazás mennyit használ az aksiból.

Hogyan nézheted meg a kiterjesztett akkumulátor funkciókat az iOS 12-ben?

  1. Nyisd meg a Beállításokat
  2. Görgess le az Akkumulátorig
  3. Ezt követően megnézheted az elmúlt 24 óra, vagy 10 nap statisztikáját
  4. Opcionálisan itt azt is kijeleztetheted, hogy melyik alkalmazás hány százalékot használt el, vagy hogy mennyi ideig használtad azt

Érdemes az Akkumulátor almenün belül nézelődni, hiszen számos hasznos információval szolgálhat számunkra. Ezentúl könnyebben rájöhetünk, hogy titkon melyik alkalmazás szívja fölöslegesen az aksit, így ha kicsit jobban odafigyelünk rá, akkor csökkentett használati idejével növelhetjük az üzemidőt.

Számotokra eddig mi a kedvenc újdonság az iOS 12-ben?

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+5

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Sinka Lajos - 2018.10.18. 22:28

    Az akku aktualis, kapacitasat, es annak idobeni valtozasat, mint trendet, pl. : napi, vagy heti gyakorisaggat hol lehet megnezni?
    Az a szamtalan sok hasznos informacio, tipusu szoveg nekem melle beszelesnek tunik…

Szólj hozzá Te is!