Az iOS 12 által könnyebben kezelhetjük a spam jellegű hívásokat és üzeneteket

HusztiD 2018.06.15. 14:55 Egyéb, iOS 0 db 222

apple_ios_12_and_watchos_5_updates_release_date_and_iphone_compatibility_20180606_122041_original_760x425_cover

Nyugodtan mondhatjuk, hogy az előző héten megrendezett WWDC ’18 konferencián megismerhettük az iOS 12 legfőbb újdonságait. Ettől függetlenül számos egyéb olyan dolog van, melyekkel még a fejlesztőknek is ismerkedniük kell, mint például az, hogy hogyan kezeli a rendszer a spam jellegű üzeneteket és telefonhívásokat.

Az Apple fejlesztői oldalán nem olyan régen megjelent egy olyan dokumentum, melyben azt osztják meg a fejlesztőkkel, hogy hogyan tilthatóak le az úgynevezett nemkívánatos kommunikációk, melyet a Beállításokon belül aktiválhatnak a felhasználók. Amikor engedélyezzük a funkciót, akkor a telefon alkalmazásban az előzményeknél megjelenő hívásoknál hozhatjuk mindezt elő. Ha egy spam jellegű hívást kaptunk, akkor az előzményeken belül az adott számnál egy balra irányuló húzást kell csinálni, majd lesz egy bejelentés funkció. Ugyanez lesz elmondható az üzeneteknél egyaránt.

Újabb kisebb, ám annál hasznosabb újítás ez, hiszen ezzel kerülhetjük a kéretlen hívásokat, üzeneteket és egyéb spam, vagy reklám jellegű megkereséseket. Természetesen az elkövetkezendő hetekben az Apple tovább csiszolja a következő főrendszert, így nem kizárt, hogy ezen felül még újabb hasznos funkciókat mutatnak be.

Figyelem! Betört a kijelződ? Ne feledd, kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!