Továbbra is az iPhone a legkeresettebb a csökkenő okostelefonok piacán

HusztiD 2018.02.05. 11:56 iPhone, Kiemelt hírek 1 db 243

iphone-2017-lineup

Tudjuk nagyon jól, hogy az Apple nagyon jól zárta az előző év utolsó negyedévét. iPhone eladások terén ugyan nem állítottak fel új rekordot, azonban a bevételeket és a profitot illetően igen. A Strategy Analytics csapata egy új felmérést adott ki, melyből ehhez kapcsolódóan további érdekes dolgok derültek ki.

A tavaly októbertől decemberig tartó időszakban 9 százalékos visszaesés volt tapasztalható, mint az ezt egy évvel megelőző időszakban. Elemzők szerint ez volt az eddigi legnagyobb negyedik negyedéves visszaesés az okostelefonok piacán. 2016 Q4-ben a gyártók világszerte 438,7 millió telefont passzoltak el, míg egy évvel később csak 400,2 milliót. Ennek ellenére a 2017-es évben összesítettben 1,5 milliárd okostelefont adtak el világszerte, ami 1 százalékos növekedést mutat a 2016-os évhez képest.

A Strategy Analytics csapata szerint a kínai piacon kereshető a negyedik negyedéves csökkenés. Csak itt egymagában 16 százalékot esett vissza az okostelefon eladások mértéke – perpillanat úgy néz ki, hogy kicsit megrogyott az okostelefonok piaca az ázsiai országban.

iphone-8-iphone-8-plus-iphone-x-image-001

További érdekesség az elemzők szerint, hogy a karácsonyi időszakban eladott okostelefonok 19 százaléka volt egy iPhone. Ez nem csoda, hiszen hivatalosan 77,3 millió modellt adtak el az utolsó negyedévben. Ahogyan az Apple, úgy az elemzők sem tudták megmondani, hogy pontosan hány darab iPhone X fogyott, azonban a csúcskészülék magas árának köszönhetően 800 dollárra kúszott fel az iPhone átlagos eladási ára.

Mi pedig továbbra is kíváncsiak vagyunk, hogy hogyan teljesít majd az Apple a jelenlegi negyedévben, azonban a hivatalos adatokig három hónapot kell még várni. Mindenesetre cseppet sem tűnik úgy a dolog, mintha drasztikusan visszaesőben lennének az Apple eladásai, ahogyan korábban az elemzők riogattak.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+4.5

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Sinka Lajos - 2018.02.05. 18:00

    Tovabbi erdekesseg, de hivatalosan nem kozolt, titkos, elkepeszto informacio, – amely az internet sotet oldalan szivargott ki – a Strategy Analytics altal kozolt adatokbol mely elemzessel egyertelmuen kovetkeztetheto, hogy uj es korlatlan lehetosegek villannak fel az Apple lehetoseghalmazabol! A meresek szerint egyertemuen tobb mint 77,42 %-os valoszinuseggel latszik, hogy az Apple prafitabilitasat kepezo dollar bankjegyek sorozatszamaibol a primszamok egyertelmu novekedes mutatnak! Ami nem megkerulheto masodlagos informacio, hogy a Samsung primszam koeficiense egyertelmu csokkenest mutat!
    Ezen tenyek mellett, a gondolkodo reszvenytulajdonosok nem fognak elmenni egy vallranditassal!
    A “Szep uj vilag” mar kopogtat! Hosszu, boldog mult elott allunk!

Szólj hozzá Te is!