Milyen különbségek tapasztalhatóak iPhone X esetében a különböző töltési eljárásoknál?

HusztiD 2017.12.11. 17:55 iPhone, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 826

1

Az egy hónapja megjelent iPhone X és a 8-as modellek több szempontból is kitűnnek az előző évi készülékek közül. Nem csak, hogy lehetővé tette az Apple a gyors töltés funkciót, de a telefonok üveghátlapos kialakításainak löszönhetően egyaránt bemutatkozott a vezeték nélküli eljárás.

A MacRumors csapatának pedig lehetősége volt jóformán minden fajta töltési módszert kipróbálnia, így alaposan lemérték, hogy milyen különbségek tapasztalhatóak az iPhone X esetében. A felméréseket 0 százalékról indították, valamint 15 perces intervallumokban nézték meg, hogy hány százalékra tornászott fel az akku töltöttsége. Az alábbi táblázat pedig remekül szemlélteti a különbségeket.

Ahogyan látható, az 5 wattos alap adapterrel járunk a legrosszabbul, hiszen azáltal tölthetünk a leglassabban. Bár ugyanez elmondható az 5W-os vezeték nélküli töltőpadokról egyaránt, hiszen egy óra elteltével csupán 38-39 százalékra töltik fel a telefont. iOS 11.2 alatt már engedélyezve van a 7,5 wattos vezeték nélküli töltés, így aki olyan paddal rendelkezik, amely támogatja, annak jobb hír, hogy minimálisan ugyan, de gyorsabban tölthet. Itt egy óra alatt 46 százalékra kúszott fel az érték.

iphonexchargingcomparisonmain-800x329

Hatalmas ugrást jelent, ha egy 12 wattos adapterünk van, amit például az iPad modellekhez adnak. Ezzel egy óra alatt 72 százalékra tölthető fel a telefon. Innentől kezdve pedig már USB C-s adaptereket és Lightning kábelt alkalmaztak a MacRumors emberei, s láthatjuk, hogy igazából minimális különbségekről beszélünk a 12 wattoshoz képest.

Aki tehát szeretné gyrosabban tölteni a telefonját, annak a legjobb választása talán az lesz, ha egy 12 wattos adapterre ruház be, hiszen így jön ki a legjobban ár/érték arányban. Aki viszont az USB C mellett döntene, annak eleve meg kell vásárolnia egy adaptert, amit 19 990 forinttól árul az Apple, valamint egy hasonló típusú Lightning kábelt, amit 7 490 forintért kínálnak.

Ti milyen töltési eljárás mellett voksoltok?

Információ! Megfelelő védelmet keresel az új iPhone 8, 8 Plus vagy a jövőbeli iPhone X telefonod számára? Akkor ne felejtsd el lecsekkolni a Speck tokokat és kiegészítőket! Apropó, olvastad már az iPhone X-ről az első tapasztalatainkat?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Tanbá - 2017.12.12. 08:33

    Én az első teszteket látva is már csak mosolyogtam ezen a 29 w-os gyorstoltesen, hiszen mióta veszi az iPhone az iPad töltő töltését, azt használom. ;) gondolkozom most egy 7.5ös wireless töltön, de amíg van itthon és a melohelyen is egy iPad töltő fej, fölöslegesnek tartom. ;)

  2. Bigyo - 2017.12.12. 11:09

    Én is iPad töltött használok a 6s+hoz és baromi gyorsan feltölti a telefont. Sőt akku gyilkos játékok közben is tolt és nem csak szinten tart.
    Jó ötlet a vezetek nélküli töltés de amíg van port a telefonon inkább a vezetékes javaslom.

Szólj hozzá Te is!