Idén is az iPhone kapta a legnépszerűbb kamerának járó elismerést

HusztiD 2017.12.11. 09:55 Egyéb, iPhone, Kiemelt hírek 1 db 276

iphone-x-camera

Nyakunkon az év vége, így megszokhattuk, hogy különféle rangsorolásokat kapunk az ismertebb elemzőktől, avagy közösségi oldalaktól. Ezúttal a Flickr jelentkezett a 2017-es beszámolójával, melyben megosztották, hogy mely kamerák által készített képek voltak oldalukon a legnépszerűbbek. Tudni érdemes, hogy erre a közösségi oldalra feltöltött fotókról beszélünk, ahol az iPhone már évek óta tartja csúcson magát.

A Flickr adatai szerint az Apple volt a legnépszerűbb gyártó az iPhone telefonjaival, hiszen a fotósok ezen a termékekkel lőtték a legtöbb fotót. Egészen hatalmas, 54 százalékos megoszlást tudhatnak maguknak az iPhone felhasználók. Második legnépszerűbb gyártó a Canon volt 23 százalékkal, míg a Nikon további 18 százalékos szeletet tudhat magának az összesített megoszlásból. Ez a három gyártó összesen 95 százalékos összesített megoszlást tudhat együttesen magának, míg a maradék ötön osztoznak a többiek.

flickr-top-brands-2017

Előző év folyamán az Apple még csak 47 százalékos megoszláson állt, így látszik, hogy egy év alatt jelentősen, összesen 7 százalékkal növekedett az arányuk. Érdemes azt szintén megnézni, hogy a feltöltött képek 50 százaléka származott valamilyen okostelefonról 2017 folyamán, ami további 2 százalékos javulást jelent az előző éves adatokhoz képest. A Flickr egyébként 75 milliós felhasználói bázissal rendelkezik.

flickr-top-device-types-2017

Érdekes, hogy a DSLR kamerák is népszerűbbek voltak idén, mint eddig bármikor, hiszen 25-ről 33 százalékra kúszott fel az arányuk. Ennek rovására az úgynevezett ‘point-and-shoot’ kategória ment, hiszen ezen fényképezőkkel készített képek 12 százalékra estek vissza, miközben a mirrorless kamerák is minimális, 4 százalékon stagnálnak.

Információ! Megfelelő védelmet keresel az új iPhone 8, 8 Plus vagy a jövőbeli iPhone X telefonod számára? Akkor ne felejtsd el lecsekkolni a Speck tokokat és kiegészítőket! Apropó, olvastad már az iPhone X-ről az első tapasztalatainkat?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. janika61 - 2017.12.11. 12:52

    A Huawei_ben ott van a Leica kamera a HTC_ban minöségi hang Harman Kardon.Az Applenak ennyi bevétel mellett most az X_el is le kellene köröznie az összes konkurenciát.Csak én most 3_db X_et vettem háromezerkilencszázötvenhét euroval járultam hozzá a potenciális kinálatukhoz, Igazán lehetne jobban is nem gondoljátok ??

Szólj hozzá Te is!