Tipp: így javíthatsz a Face ID-n

HusztiD 2017.11.24. 16:55 iPhone 0 db 515

faceid

Mit csinálsz akkor, ha nem ismer fel téged a Face ID? Újra próbálod, vagy tovább nézed, hátha felold? Esetleg újra kalibrálod? Nem, ezen opciók egyike sem nyújt megoldás számunkra, így megosztunk egy apróbb trükköt, amivel a Face ID legközelebb pontosabb képet alkot rólunk.

Tudjuk nagyon jól, hogy a Touch ID-val szerelt iOS készülékeknél akár 5 darab ujjlenyomatot is felvihetünk. A kisebb hibázási lehetőség miatt többen úgy járnak el, hogy egy ujjukat kétszer-háromszor regisztrálnak. Igen ám, de az iPhone X esetében nincs arra lehetőségünk, hogy többször felvigyük a Face ID által az arcunkat, ugyanis az Apple csak egy opciót tesz lehetővé, hogy ezzel elkerüljük, hogy több ember regisztrálva legyen.

Ha a Face ID azonosítása valamiért sikertelen volt, akkor a telefon felhozza a jelkódot, hogy azzal oldd fel. Sokan azonban ezt figyelmen kívül hagyják, s megpróbálják újra a Face ID-s megoldást. Ha esetleg nem ismerne fel minket elsőre a telefon és a jelkódot hozza fel, akkor egyszerű a dolgunk. Nyugodtan írjuk be a saját jelkódunkat, hiszen ezáltal a telefon az ismerős arcvonásoknak hála tudni fogja, hogy biztosan mi vagyunk azok, így ha egy adott szögből nem ismert fel, akkor az önfejlesztő algoritmusának köszönhetően legközelebb pontosabb lesz.

Egyébként a Face ID nagyon jól működik, csupán néhány olyan eset szokott előfordulni, amikor bizonyos szögekből, vagy épp ásítva nem ismeri fel a felhasználóját, így érdemes mindenkinek olykor beírnia a jelkódját, mikor sikertelenül hitelesít a Face ID.

Információ! Megfelelő védelmet keresel az új iPhone 8, 8 Plus vagy a jövőbeli iPhone X telefonod számára? Akkor ne felejtsd el lecsekkolni a Speck tokokat és kiegészítőket! Apropó, olvastad már az iPhone X-ről az első tapasztalatainkat?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!