Súlyos biztonsági rést foltozott be az iOS 10.3.3

HusztiD 2017.07.21. 14:55 iOS 0 db 918

iphone-boot

Szerda este folyamán az Apple kiadta az iOS 10.3.3-as frissítést, ami ugyan nem hozott új funkciókat, viszont egy súlyos biztonsági rést foltoz be. A jó hír az, hogy maga a probléma nem sokakat érint, de ez lényegében egy olyan dolog, hogy bárki könnyedén áldozattá válhat.

Az iPhone-okban lévő Broadcom féle WiFi chipeket eddig könnyen meg lehetett hackelni. Ha a telefonunk egy WiFi hálózat után keresgélt, de ugyanabban a körzetben volt egy hozzáértő hacker, akkor az könnyedén feltörhette a telefonunkat. Lényegében átvehette az irányítást a készülékünk fölött, amivel minden személyes adatunkhoz könnyen hozzáfért. A jó hír, hogy ezt a rést foltozta most be az Apple az iOS 10.3.3-mal.

Egyébként nem csak az Apple, de a piacon lévő okostelefonok nagy része érintett a problémában, amelyek a Broadcom féle BCM43xx chippel vannak felszerelve. Ami az almások oldalát illeti, itt az iPhone 5-től iPhone 7-ig minden készülék érintett volt, valamint a negyedik generációs iPad-ektől kezdve a tebletek egyaránt.

Ha még nem frissítettetek volna, akkor itt a legjobb alkalom rá!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!