Az EU kitiltaná a készülékeket, amelyek nem alkalmaznak titkosítást

HusztiD 2017.06.20. 17:55 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 1 db 264

European-Commisssion-800x533

Az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsága új javaslattal állt elő, amely kihatással lenne az Apple-re és a végtől végig terjedő titkosításra. Lényegében megtiltanák azt, hogy egy-egy vállalat bármiféle hátsó ajtót hozzon létre a hatóságok számára.

Ha visszaemlékeztek egy bő másfél évet, akkor tudhatjátok, hogy az Apple-nek igencsak meggyűlt a baja az FBI-jal, hiszen a San Brenardino-i terrortámadásban használt iPhone 5c-hez nem biztosítottak hozzáférést. Az almások már ekkor elmondták, hogy nincs semmiféle hátsó ajtó, valamint ezután sem fognak létrehozni, hiszen az teljesen szembe megy a nézeteikkel.

Az új javaslat biztosítaná, hogy egy felhasználótól felhasználóig történő információcsere biztonságos lenne. Ergo nem lenne semmilyen hátsó ajtó, amivel megkerülhetnék ezt a hatóságok. Tehát ha bármilyen szervnél kötne ki egy olyan telefon, amin hasznos információk lehetnek mondjuk egy nyomozás során, akkor sem tudnának hozzáférni.

Az új javaslat természetesen kiterjed mindenféle kommunikációra, közte a hívásokra, internet hozzáférésre, az instant csevegő alkalmazásokra, email kliensekre és egyéb szociális alkalmazásokra. Ha megnézzük, akkor ez teljesen szembe megy az Amerikai szemlélettel, ahol leginkább azt erőltetik, hogy képesek legyenek mindenféle készülék feltörésére a hatóságok.

Mit szóltok az új EU javaslathoz? Szerintetek melyik a helyes megoldás? Az, ha minden vállalat a kedvére titkosíthat, vagy inkább az, ha biztosítanak hozzá egy hátsó ajtót?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Henderson - 2017.06.21. 14:45

    Én őszintén szólva az EU-t tiltanám k,ha lehet.

Szólj hozzá Te is!