Közel 50 százalékot spórolnak meg számunkra az iOS 11 új fájlformátumai

HusztiD 2017.06.15. 17:55 Apple, iOS, iPhone, Kiemelt hírek 3 hozzászólás 381

apple_regent_street_shingi_rice

Aki nagyon figyelmes volt a múltheti WWDC 17 keynote alkalmával, az tudhatja, hogy az Apple új fájlformátumokat vezet be iOS 11-ben. Jelenleg ami képeket készítünk, azok JPEG formátumban vannak, míg a videók H.264 kompressziót alkalmaznak.

Ezeket cserélik le az iOS 11 megjelenésével az almások, ugyanis a képek mostantól HEIF (High Efficiency Image File), míg a videók HEVC (High Efficiency Video Coding) formátumban lesznek alapértelmezetten. Az ígéretek alapján ezek az új formátumok sokkal jobbak lesznek, hiszen egy-egy kép vagy videó kevesebb helyet foglal, miközben legalább ugyanazt a minőséget biztosítja.

Tudjuk nagyon jól, hogy az Apple évről évre fejleszti az iPhone kameráit, ám ha egyre nagyobb méretűek a képek és videók, akkor könnyen betelnek a legkisebb háttértárral szerelt telefonok. Lényegében ezért lesznek jók az új formátumok, hiszen általuk elviekben akár 50 százalék helyet is megspórolhatunk. Valamint a képek minősége nyugodtan javulhat, ami mellett még így sem lesznek akkora méretűek, mint a mostani JPEG vagy H.264 fájlok.

A fejlesztők, akik már javában nyüstölik az iOS 11-et, azok számára elérhetőek az iOS 11 első bétájában az új formátumok. Valamint ha hamarosan megjelenik a publikus béta tesztben résztvevők számára a rendszer, akkor a Beállításokon belül a Kamera menüpontban tudjuk változtatni az új formátumokat.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. Antimilan - 2017.06.15. 22:50

    Mit gondoltok, az eddig készített képek és videók is konvertálhatóak az új formátumra?

  2. Majkiii - 2017.06.16. 10:20

    Vajon ha el akarok maj küldeni egy képet egy nem apple készülékre akkor milyen formátumban fogja az illető megkapni???

  3. Balázs - 2017.06.16. 13:11

    Erről van szó kérem szépen. Amikor majd megy a backup és szerkesztések stb. kíváncsi leszek,hogy ki,mennyit fog anyázni. Csak hely megtakarítás szempontjából van értelme,és erre sem lenne szükség ha végre lehetne bővíteni vagy lenne 256gb és fölötti tárhelyű alma telefon.

Szólj hozzá Te is!