Már javában teszteli az 5G-t technológiát az Apple

HusztiD 2017.06.01. 15:55 Apple, iPhone 1 db 166

iphone-7-plus1

Az LTE, vagy más néven a 4G már egy jó ideje megtalálható az utóbbi évek okostelefonjaiban, azonban nem titok, hogy a külföldi szolgáltatók hamarosan elhozzák az 5G-t, ami sokkal gyorsabb adatátvitelt ígér. Az Apple pedig ennek kapcsán adott be tesztelés céljából egy kérelmet a Szövetségi Kommunikációs Bizottság (Federal Communications Commission) számára, hogy felmérjék a celluláris teljesítményeket.

Ennek berkein belül a kaliforniai vállalatnak lehetősége van tesztelni az úgynevezett milliméteres hullámsávú technológiát. A rendelkezésre álló információk szerint az almások a jelenlegi főhadiszálláson, a 1 Infinite Loopban és a Yosemite Drive-nál megtalálható Milpitas-nál fognak tesztelni. Az már biztos, hogy a tesztelési időszak 12 hónap lesz, így ez idő alatt biztosan nem ad ki 5G támogatottságú készülékeket a vállalat.

Az 5G elterjedése egyébként az elkövetkezendő évek folyamára várható szélesebb körben. Az új technológia elméletileg akár 10 Gbps letöltési sebességet kínál, míg a jelenleg alkalmazásban lévő 4G csupán 100 Mbps-t. Mi pedig egyelőre annak is örülnénk, ha Magyarország szerte jobb lenne a 4G lefedettség, de lassan már a következő generációra kell felkészülniük a hazai szolgáltatóknak.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Bigyo - 2017.06.01. 17:33

    Egy ismerosom dolgozott az 5G technologian. Szoval eszmeletlen adat sebesseg varhato. Ez szerintem nem is a mobil adatkommunikaciot fogja befolyasolni elobb, hanem a televizios adasoknal lesz szerintem a leghamarabb jelen.

Szólj hozzá Te is!