KGI: a tervezettnél jóval kevesebb iPhone 8-at szállít le ősszel az Apple

HusztiD 2017.05.10. 17:55 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 255

martin-hajek-iphone-8-concept

A KGI népszerű elemzője, Ming-Chi Kuo ismételten megosztotta meglátásait arról, hogy mit várhatunk ősszel az Apple-től. Egy nem olyan régi beszámolójából korábban megtudhattuk, hogy lehetséges, hogy az almások egy pár hetet csúsznak az aktuális csúcsmodell piacra dobásával, most azonban tovább boncolgatja a témát.

Kuo korábbi számításai alapján az Apple 100-110 modellt szállíthatott volna le idén. A legújabb számításai szerint jelentős visszaesés lesz tapasztalható. Amennyiben helyesek az elképzelései, akkor legrosszabb esetben 80-90 millió darab iPhone 8-at gyárthat le az Apple, ami azt jelenti, hogy az előző évekhez hasonlóan szintén hiánycikknek számíthat.

A szakértő szerint a kaliforniai vállalat partnerei továbbra is gyártási nehézségekkel küzdenek, ezért képtelenek a megfelelő ütemben legyártani a komponenseket. Ameddig ezek nincsenek legyártva, addig az almások szinténképtelenek több iPhone 8 összeszerelésére.

Természetesen eddig nem nagyon volt rá példa, hogy az Apple kellő mennyiséggel álljon elő egy-egy iPhone rajtra, hiszen sokaknak heteket kellett rá várniuk. Reméljük, hogy idén azért sikerül egy kicsivel nagyobb készlettel felkészülniük, s nem kell több felhasználónak is 6-8 hetet várnia, mire megkapja új telefonját – erre remek példa a tavaly megjelent iPhone 7 Plus, amely hetekig hiánycikk volt.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!