Ezekben az országokban a legolcsóbb és a legdrágább egy iPhone

HusztiD 2017.05.05. 12:40 iPhone, Kiemelt hírek 1 db 5 201

iphone-7

Felmerült már bennetek a kérdés, hogy vajon mely országokban a legolcsóbb és egyben a legdrágább egy iPhone? A Deutsche Bank minden évben készít egy ilyen felmérést, melyben ár szerint rangsorolják az országokat, hogy hol a legdrágábbak, valamint a legolcsóbbak az Apple telefonjai.

Természetesen úgy fair a játszma, ha az amerikai árakhoz viszonyítunk, hiszen az az úgynevezett kiinduló pont, mivel arányaihoz képest itt a legolcsóbb. A szakemberek 33 országot vizsgáltak meg, s külön feltüntették, hogy ott mennyibe kerül egy amerikai dollárba átváltva az iPhone 7, valamint hogy az hány százalékkal magasabb az amcsi árakhoz képest.

Hiába van 33 ország, sajnálatos módon mi nem kerültünk fel erre a listára. Viszont ha végzünk egy gyors számítást, akkor mi is kapunk egy körülbelüli eredményt. Kint az USA-ban 749 dollárért árulnak egy 128 GB-os iPhone 7-et, míg itthon 295 ezer forintért. Ha ezt a pénzösszeget visszaváltjuk dollárba, akkor közel 1 037 dodó jön ki, ami annyit tesz, hogy idehaza 38 százalékkal drágább egy telefon, mint odakint.

iphone-costs

Ezekkel a százalékos arányokkal pedig egyenesen a második helyre jönnénk fel az alábbi ranglistán, amivel még Brazíliát is megelőznénk. Tudni érdemes, hogy az előző év folyamán itt volt a legdrágább az iPhone, azonban most Törökország tartja az első helyet, hiszen ott 47 százalékkal kerül többe egy iPhone 7 mint az Egyesült Államokban.

Természetesen a különféle adó és vám miatt mutatkoznak ekkora különbségek az alábbi országok között. Legjobb annak, aki Amerikában él és ott veszi meg a telefonját, hiszen az arányokhoz viszonyítva ott jön ki a legjobb érték. Ha pedig Magyarországot nézzük, akkor sajnos nincs okunk örülni, hiszen nálunk a második legdrágább az alábbi országok közül.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Henderson - 2017.05.19. 19:14

    Milyen 295 ezer? 210-ert siman meg lehet venni netes boltokban.

Szólj hozzá Te is!