Emelkedtek az App Store árszabások

HusztiD 2017.05.03. 13:55 App Store, iOS, macOS 1 db 225

appstore_refund_kiemelt

Az Apple Európa számos országában emelt az App Store árazásain a macOS és az iOS alkalmazásokat illetően. Drágulásról beszélhetünk, azonban némileg jó hír, hogy bejöttek a kedvezőbb, 0,49 euróért beszerezhető applikációk egyaránt. Ettől függetlenül persze azok egyáltalán nem fognak örülni, akik a drágább programokra pályáznak.

Elég lesz egy pillantást vetni az alábbi táblázatra, hiszen remekül leolvashatóak az új árszabások. Összességében egy 10 százalékos drágulásról beszélhetünk, ami minket, a végfelhasználókat fog érinteni. Az eddig 0,99 euróért beszerezhető címeket mostantól 1,09-ért tölthetjük le, de az igazán nagy különbség a 10 eurós tételeknél mutatkozik, hiszen ott már kerek egy eurós pluszról beszélhetünk. Természetesen vannak ezeknél drágább árszabások az App Store-ban, így ott szintén hasonló arányaiban kúsztak fel az árak.

App-Store-tier-changes

Sajnos nem csak nálunk vezették be az új árakat, hanem lényegében az összes Európai országban, ami mellett még Mexikóban is érvénybe lépett az új árazási politika. Feltehetően egy jó pár évig ezek az árak maradnak, így egyhamar nem kell csökkenésre vagy növekedésre számítanunk.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Grrrgo79 - 2017.05.03. 18:17

    Oké, de azt lehet tudni, hogy mire megy el a pénz? Legalább a fejlesztőknek megy, vagy az Apple nyúlja le? (Vagy adóra, esetleg a mexikói határon létrehozandó falra fog elmenni? Szóval még valami infó jó lenne. (Csak hogy tudjuk kinek az anyukáját kell majd emlegetni! ;)

Szólj hozzá Te is!