Jóformán mindenki az iPhone 8-ra vár

HusztiD 2017.04.25. 15:55 iPhone 1 db 660

red-iphone-black-front

A comScore csapata készített egy új felmérést, melyből meglepően érdekes dolgok derültek ki. Magát a kutatást az Amerikai Egyesül Államok piacán végezték el, ahol kiderült, hogy még mindig az ezelőtt két-három évvel ezelőtt megjelent iPhone 6 és 6s volt a nyerő.

Korábban bevett szokás volt, hogy az Apple felhasználói kétévente cseréljék a telefonjaikat. A vállalat tavaly szeptemberben dobta piacra a hetes modelljeit, azonban a statisztikák szerint úgy néz ki, hogy nem igazán váltotta be azt, amit a felhasználók vártak, ugyanis sokan még az iPhone 6 és 6s készülékeiket használják.

A comScore adatai szerint az Amerikában 85,8 millió felhasználó rendelkezik valamilyen iPhone-nal. Ennek 15 százalékát teszi ki a tavaly megjelent iPhone 7 és 7 Plus modell. Előbbi 7,5, míg utóbbi 5,1 milliós számot rejt magában. Az iPhone SE csak 3 millió példányszámban található meg, viszont ami érdekes, hogy az iPhone 6 és 6s modellek 33,4 milliós darabszámban vannak jelen. Ezek mellett pedig még a korábbi 5, 5s és 5C modellek viszonylag jelentős mennyiségben találhatóak meg a maguk 17,8 milliós számaikkal.

iphone_7_chart

A szakértők véleménye alapján sokkal másabb lesz a helyzet ősztől, mikor az Apple piacra dobja az iPhone 8-at. Elviekben most minden eddiginél többen várják ki az új telefon érkezését, így a megjelenést követően fognak váltani. Mondjuk érdemes lesz egy év múlva megnézni, hogy addigra hogyan alakulnak az adatok.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Bigyo - 2017.04.25. 22:34

    Ahogy nezem a statisztikat, nem szerepel rosszabbul a 7 mint anno a 6. Nem beszelve hogy decemberi adatokat adnak meg, mikor a 7 plusz szallitasi gondokkal kuzdott.

Szólj hozzá Te is!