Siri hamarosan képes lesz felismerni, hogy kivel áll szóba

HusztiD 2017.04.18. 17:55 Kiemelt hírek, Siri 2 db 404

hey_siri_by_jasonzigrino-d9dx1rf

Nem igazán mondhatjuk el, hogy az utóbbi évek folyamán sokat fejlődött volna az Apple virtuális személyi asszisztense, azonban évről évre voltak kisebb fejlesztések, amivel egyre jobbá vált. Most a Patently Apple csapata bukkant egy olyan új szabadalomra, amelyből már arra következtethetünk, hogy hamarosan egy még jobb Sirit ismerhetünk meg.

Zárolt képernyő mellett könnyen életre kelthető Siri, ez pedig többek között azért baj, mivel így bárki könnyedén hozzáférhet bizonyos adatainkhoz. No már most az új szabadalomban ezt próbálja meg kivédeni az Apple, ugyanis Siri csak úgymond a saját gazdájának fog engedelmeskedni. Elég, ha csak egy szót, vagy egy kifejezést mondunk, amit korábban beállítottunk, így a szoftver már automatikusan felismeri, hogy kivel áll szóba.

Mi van akkor, ha más is tudja az adott szót vagy kifejezést? Akkor elvileg neki nem fog működni, ugyanis Siri figyelni fogja a kiejtésünk, valamint azt, hogy milyen hangnemben mondjuk. Ha az adott illető hangja nem hasonlít a miénkre, akkor bizony nem fog tudni Sirivel leállni beszélgetni, csupán akkor, ha tudja a jelkódunkat, vagy Touch ID-val hitelesíti magát.

Érdekes szabadalom, ami egyben nagyon hasznos. Reméljük, hogy az Apple mihamarabb bemutat egy ilyen megoldást, amivel sokkalta megdobják majd a felhasználói élményt. Egyedül már csak magyarul kellene az Apple-nek megtanítania, így mi is nagyobb előszeretettel használnánk.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 2 db

  1. B Robi - 2017.04.18. 19:40

    Csak magyarul nem tud:-)

  2. Dr. Alban - 2017.04.23. 00:12

    Igen, eloszor egy felhasznalot probaljon meg megerteni, mert egyelore az is nehezen megy szamara.

Szólj hozzá Te is!