Kisebb szöget vert az iTunes koporsójába az Apple

HusztiD 2017.04.18. 15:55 Apple, Apple Music 2 db 413

apple-music-itunes-780x439

Az egykor szebb időket megélt iTunes zenelejátszónak napjai meg vannak számlálva. Anno 2001 folyamán mutatta be az Apple, azóta pedig sokunk nagy előszeretettel használja azt – már csak azért is, mivel ezzel a programmal tudunk szinkronizálni adatokat az iPhone és a számítógép között.

A napok folyamán érdekes dologra szánta el magát az Apple, ugyanis az eddig iTunes Podcasts néven futó adásokat mostantól simán Apple Podcasts-ra nevezték át. Így leírva kis dolognak tűnik ez, azonban az Apple ezzel a lépéssel próbálja meg minél jobban a háttérbe szorítani az iTunes megnevezést. Ha pedig azt nézzük, akkor az utóbbi évek folyamán nagyobb előszeretettel használják az Apple szót, amivel szépen-lassan leváltják az ikonikus “i” betűvel kezdődő elnevezéseiket (lásd pl. Apple Music).

Sajnos valahol várható volt, hogy egyre inkább háttérbe szorul egykor az iTunes, ugyanis az utóbbi években egyre nagyobb szerepet élveznek a különféle streaming szolgáltatások. Ide sorolhatjuk a lassan már két éve bemutatkozott Apple Music-ot, vagy az egyik legismertebb szolgáltatót, a Spotify-t. Hogy mit tervez a későbbiek folyamán az iTunesszal az Apple, az egyelőre még nem tudott.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 2 db

  1. Scania - 2017.04.18. 17:51

    Lassan az iPhone Apple Phone lesz, az iPad Apple Pad és az iMac meg Apple Mac.
    Szerintem az “i” megnevezés sokkal jobb, mint az “Apple”. :D

    • HusztiD - 2017.04.18. 20:28

      Szerintem ezeket a termékeket egyedül azért nem nevezték még át, mivel így ismeri őket mindenki. Az iPhone így robbant be a köztudatba, nem hiszem, hogy ezen változtatnának Tim-ék. Bár ki tudja mit hoz még a jövő? :)

Szólj hozzá Te is!