Sokkal megbízhatóbb egy Androidos telefon, mint egy iPhone

HusztiD 2017.03.06. 17:55 iPhone, Kiemelt hírek 7 db 2,147

271138-640

Merész kijelentés ez, azonban mégis ezt állítja a Blancco legújabb, State of Mobile Device Performance and Health felmérése. Tudjuk nagyon jól, hogy korábban az Apple mindig azzal reklámozta az iOS-t, mint a legfejlettebb és egyben legmegbízhatóbb operációs rendszer a piacon. Úgy tűnik ennek ellent mond a legújabb tanulmány.

A Blancco által végzett felmérésben világszinten több millió telefon vett részt és a 2016-os év utolsó negyedévének adatait tükrözik. Korábban köztudott volt, hogy az almás telefonok sokkal jobbak, megbízhatóbbak és egyben biztonságosabbak szoftveresen, mint a droidos vetélytársaik. Most mégis úgy látszik, hogy megfordult az a bizonyos kocka.

A tanulmányban nem csak szoftveres, de hardveres hibákat egyaránt vizsgáltak. A beszámoló szerint az Android hibázási rátája folyamatosan javult: 2015 utolsó negyedévében 85 százalékos volt az arány, míg fél évvel később már csak 35 százalékos. Ha az iOS-t vizsgáljuk, akkor 2015 utolsó három hónapjában 15 százalékról beszélhettünk, azonban egy évvel később már 62-re csúszott fel az arány.

A Blancco arra szintén rámutatott, hogy az iPhone 6 modellek teljesítettek eddig a leggyengébben. Gyakran összeomlottak az alkalmazások, túlmelegedett maga a készülék, vagy valamilyen egyéb kellemetlenséget okozott. Az Androidos gyártók közül a Samsung szerepelt a legrosszabbul, azonban még így is sokkal jobban, mint az Apple telefonjai, hiszen 16 százalékos a hibázási rátájuk.

Végül pedig fény derült arra, hogy mely programok omlanak össze a legnagyobb valószínűséggel. Bizonyára tudjátok ti is a választ, de azért leírjuk: a Facebook, Instagram és Snapchat triója.

Természetesen nehéz elhinni a legújabb tanulmányt, hiszen az iOS zárt rendszerének köszönhetően eddig sokkalta biztonságosabb és megbízhatóbb volt, mint az Androidos ellenfelei. Úgy néz ki, most fordult a kocka. Reméljük az Apple jobban rágyúr a június folyamán bemutatandó iOS 11-re.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 7 db

 1. Goalaxy - 2017.03.06. 18:08

  na mindenki menjen a picsába,android vs iphone????más ès más

 2. Zsombir - 2017.03.06. 19:26

  Meg mi az h fordult a kocka megbizhatosag teren?? Attol hogy az androidos telefonok kevesebbet hibasodnak meg sokkal konnyebben szerzel ra virust.

 3. Pepe - 2017.03.06. 20:01

  Van egy iPhone 6-om, azzal semmi gond. Van egy Samsung Galaxy s5, az szegény sokat dadog, x naponta újra indítom, igaz eléggé tele van. Nekem más a tapasztalatom mint amit kikutattak. Droidos cég szponzorálta a tanulmányt esetleg?

 4. Patrik - 2017.03.06. 20:18

  Több mint 5 éve használok iPhonet, és 3 generáció fordult már meg nálam. EGYSZER SEM tapasztaltam még sem fagyást, sem összeomlást, sem semmi olyan, amit a cikk említ. Pedig én aztán rendesen kihasználom minden “részét”.

 5. Xy - 2017.03.06. 20:41

  Megbízhatóbb és biztonságos két teljesen ülön fogalom! Az iPhone apróbb dolgokban tényleg volt amikor kevésbbé megbízható volt és kellemetlen volt ezt látni egy drága telefontól, de az adatbiztonságban kiváló. Egyes droidok csak felrobbannak, lefagynak, újraindulnak, nem lehet a hívást felvenni illetve nekem nem is csörgött ki amikor hívtak és ezt viszont “megbízhatóan” csinálta! de az adatbiztonság terén más a helyzet. Ha nem vagy profi a droid védelem terén akkor szinte kiraktad a facebook-ra az összes kódodat. Ki-ki maga választ.

 6. Krisztián - 2017.03.07. 08:00

  Tény, hogy az iPhone (vas és software) már közel sem az a tökéletesség, mint korábban. Ideje összekapnia magát, mert úgy jár mint a Nokia, a piac elhúz mellette.

 7. Lezlye - 2017.03.07. 10:53

  Én kb. öt éve használók iPhone-t! Ilyen marhaságok ami a cég év egyik iPhone-omnál sem fordultak elő! Üdv

Szólj hozzá Te is!