Jelentősen nagyobb akkumulátort kaphat az iPhone 8

HusztiD 2017.03.02. 09:55 iPhone, Kiemelt hírek 3 db 322

battery

Az eddigi pletykák zöméből már tudhatjuk, hogy milyen lehet a szeptemberben debütáló iPhone 8. Ha minden jól megy, akkor széltől szélig terjedő OLED kijelzőt kap, ami mellett fejlettebb előlapi kamera és vezeték nélküli töltési eljárás egyaránt bemutatkozhat. Legutóbb Katy Huberty, a Morgan Stanley egyik ismert elemzője osztotta meg gondolatát az új telefonnal kapcsolatosan.

A szakértő úgy hiszi, hogy jelentős dizájnbeli változás lesz a jelenleg piacon lévő modellekhez képest, ami nem csak külsőre, de belsőleg is érinteni fogja a telefont. Szerinte a vezeték nélküli töltés és a 3D szenzorok miatt némileg átalakítja a belső elrendezését a telefonnak az Apple, aminek eredményeképpen egy jelentősen nagyobb akkumulátor kaphat benne helyet.

Viszonyításképp, az iPhone 7-ben egy 1960 mAh-es, míg a 7 Pluszban egy 2900 mAh-es egység van. Ha minden jól megy, akkor ennél azért jóval nagyobb aksikat kaphatnak az új telefonok. Korábban egyébként Ming-Chi Kuo is megosztotta erről a véleményét, ám ő úgy hiszi, hogy egy L alakú (mint ami a fenti képen látható), 2700 mAh-es akkumulátort kap a telefon.

A kérdés egyébként már csak az, hogy az Apple idén is vékonyítani fog a telefonon? Ha igen, akkor feltehetően nem lesz benne nagyobb aksi. Viszont a jelenlegi méret teljesen optimálisnak nevezhető, talán mindegyikünk megbékélne vele, ha maradnának ennél a vastagságnál, viszont cserébe jobb üzemidőt kapnánk. Ősszel meglátjuk mi sül ki mindebből.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 3 db

 1. Zoli - 2017.03.02. 17:45

  Pont akkora lesz benne, hogy 1 napot bírjon. Nem több, mert az már túl sok kompromiszummal járna. Nagyobb lenne a gyártási költség 0,5$-al, az pedig, ilyen sok telefon gyártásánál nagyon jelentős.

 2. g - 2017.03.02. 18:06

  Ahogy mondod Zoli ezek szarrágok profitmajmok…

 3. CoDWaW - 2017.03.02. 20:39

  Ha maradna a mostani vékonyság, 2700mAh-es akkuval, akkor az nagyot ütne!

  Rossz is nézni, hogy amíg 3000-res akkuval dobálóznak a konkurensek ugyanilyen méretben, addig az Apple még mindig 1700-1900 mAh-esekkel foglalkozik.
  Tény hogy ezt a különbséget azért árnyalja az optimalizálás, de elég csúnyán elvérez az i7 egy S7-el szemben akkutesztben.

  Ha ezt meglépnék, megfelelő optimalizálással az elég durván odaütne kétségtelenül.

  Bónuszként megcsinálhatnák hogy ne lógjon ki a kamera, az meg már tényleg csúcs lenne, bár az iPhone 7-ben már jelentősen kultúráltabbnak néz ki.

Szólj hozzá Te is!