Új orosz malware, amely a jelszavaidtól kezdve az iPhone biztonsági mentéseidet is ellopja

HusztiD 2017.02.16. 17:55 Egyéb, Kiemelt hírek 2 db 491

20206-21615-170214-Hack-l

Úgy tűnik, hogy az orosz hackerek beindultak, ugyanis új malware-rel támadnak, amivel jóformán mindent el tudnak lopni a felhasználóktól. Legalábbis ezt állítják a biztonsági szakértők, akik szerint igen komoly veszélyt jelent az Xagent új verziója.

Kezdjük a jó hírrel. A szakik szerint ha átlagemberek vagyunk, akkor minden bizonnyal nem leszünk áldozatai az új támadásnak, mivel ezzel pont a nagyobb, ismertebb személyiségeket veszik célba, akiktől értékes adatot lophatnak. Ettől függetlenül akinek véletlenül feltelepül az Xagent új verziója, akkor annak a jelszavától kezdve az iOS biztonsági mentéseken át semmije sincs biztonságban.

Ahogy elterjed a rendszerünkben a program, az úgy próbál meg kapcsolatot teremteni a szerverrel, majd különféle modulok által kinyeri a szükséges információkat a Mac-ről. Az új fenyegetéssel egyébként az APT28 csapata állt elő, akik többek között a tavalyi Egyesült Államokbeli választási csalással is vádolnak, amiről korábban több hírportál beszámolt.

Egyelőre nem tudni, hogy hogyan vehető észre, hogy áldozatok lettünk-e, valamint arról sem osztottak meg információt a szakértők, hogy hogyan lehetne megszabadulni tőle. Viszont ahogy fentebb írtuk, a jó hír az, hogy az átlagembereknek nem fog kelleni félniük, ugyanis ezzel az eljárással pont nem az átlagemberek fogják érdekelni az orosz hackereket.

Mi pedig azt javasoljuk, hogy mindig megbízható forrásból telepítsetek alkalmazásokat, valamint érdemes a Gatekeeper  funkciót egyaránt bekapcsolva hagyni a nagyobb biztonság érdekében.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 2 db

  1. Gugo - 2017.02.17. 21:56

    Lehet tájékozatlan vagyok de mi is az a Gatekeeper és mire jó?

    • HusztiD - 2017.02.18. 09:02

      Mondhatjuk úgy, hogy egy beépített biztonsági program a macOS-ben. Pl. mielőtt telepítenél egy nem App Store-ból letöltött alkalmazást, akkor jelez számodra, hogy hitelesítve van-e az app, így el tudod dönteni, hogy vállalod a rizikót és telepíted, vagy sem.

Szólj hozzá Te is!