76 sebezhető alkalmazást találtak az App Store-ban

HusztiD 2017.02.14. 09:55 App Store, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 669

app-store

Will Strafach biztonsági szakértő a verify.ly szolgáltatás által egy érdekes közleményt adott ki. Jelenleg az App Store-ban 76 darab olyan viszonylag népszerű alkalmazás van, amely adathalász veszélynek van kitéve. Még ez akkor is igaz, ha a fejlesztők használják az almások App Transport Security funkcióját.

A verify.ly többször ad ki ehhez hasonló kimutatásokat pont azért, hogy felhívják a fejlesztők figyelmét arra, hogy az alkalmazásaik veszélynek vannak kitéve. A legutóbbi ilyen kimutatásból sajnos az jött le, hogy jelenleg 76 darab ilyen app van, ezeket pedig több, mint 18 millió alkalommal töltötték le a felhasználók.

A programok között leginkább közösségi alkalmazások szerepelnek, de azok között is olyanok, melyek valamilyen kiegészítő funkciót töltenek be, illetve nem az eredeti alkalmazás gyártója készítette. Ilyenek például a Snapchat-hez letölthető Snap Upload vagy Uploader Free, de akár még a Cheetah Browser-t is megemlíthetjük.

Mit lehet tenni? Először is nem ajánlott harmadik féltől származó, úgynevezett kiegészítő alkalmazásokat feltelepíteni a közösségi appokhoz. Ha mégis használnátok ezeket, akkor a szakértők arra hívják fel a figyelmet, hogy egy megfelelő VPN kapcsolatot használjatok. Ha például valaki egy szabadtéri WiFi-n próbálkozik, az könnyen az adatlopás áldozatává válhat, szóval csak óvatosan!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!