Közúti baleset miatt perelték be az Apple-t

HusztiD 2017.02.02. 17:25 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 1 db 381

Screen-Shot-2016-06-14-at-22.45.30-780x449

Az Apple már megszokhatta, hogy mindig van valamilyen dolog, amiért emberek százai perlik őket. Ezúttal viszont egy olyan esetért akarnak pénzt levarrni róluk, amiről igazából nem is tehetnek: egy közúti baleset miatt.

Főhősünk, Julio Ceja nem olyan régen balesetet szenvedett, hiszen hátulról belementek. Meglehetősen figyelmetlen volt a balesetet okozó sofőr, mivel mindeközben az iPhone-ját nyomkodta. Elvileg SMS-ezett. Julionak persze szemet szúrt a dolog, amit már kicsit túl komplikált, hiszen nem a sofőrt hibáztatja mindezért, hanem egyenesen az Apple-t.

A sértett fél szerint ez teljesen elfogadhatatlan ami a vállalat csinál, hiszen az almásoknak már évek óta meglenne ahhoz a technológiájuk, hogy tegyenek ez ellen. Szerinte rég be lehetett volna vezetni egy olyan funkciót, ami által a sofőrök nem tudják használni a telefonjaikat, miközben a volán mögött ülnek.

Korábban ugyan voltak szabadalmak erről, azonban eddig még nem vezetett be hasonlót a kaliforniai vállalat, illetve az szintén kérdés, hogy befogják-e a jövőben. Valahol jogos, amit Julio állít, azonban egy ilyen per miatt feltehetően csak kiröhögik. A balesetet ebben az esetben emberi mulasztás okozta, így azt fölösleges lenne bármilyen eszközre, vagy vállalatra ráfogni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Sys85 - 2017.02.04. 19:58

    Anyám borogass!
    Ez bármelyik telefont nyomkodva bekövetkezett volna,nem csak a szifont használva.
    Hősünk meglátta a pénzszerzési lehetőséget,ezért ment neki az apple-nek.
    Amerikában minden baromságért lehet perelni,ezt ki is használja szépen a nép.

Szólj hozzá Te is!