Trump miatt sokszínűségét vesztheti az Apple

HusztiD 2017.01.31. 17:55 Apple, Kiemelt hírek 2 db 240

apple-jobs

Tudjuk nagyon jól, hogy az új amerikai elnök nem igazán szereti a sokszínű embereket. Korábbi kampányai során több mindent ígért, azonban színre lépésével érdekes változások következhetnek be, melyben az olyan nagyvállalatok, mint az Apple, Google vagy a Facebook, hasznos munkaerőket veszthet.

A Bloomberg egy új beszámolója szerint Trump bevezetheti, valamint szigoríthatja, hogy csak bizonyos vízummal rendelkezők dolgozhatnak az országban. Ugyebár tudjuk, hogy a nagyobb tech vállalatoknál sokszínűek az emberek, hiszen ázsiaitól afroamerikaiakig szinte a világ összes tájáról megtalálhatóak különböző emberek. Köztük több magasan képzett munkatárs van, akiktől a jövőben akár megválhatnak a nagyvállalatok.

Lényeg, hogy Trump ezentúl nehezebbé tenné a H-1B vízum megszerzését, ami által nehezebben boldogulnának a külföldiek. Ide már csak tényleg úgymond az elit juthat be, akinek megfelelő a képesítése. Viszonyításként, ezzel a vízummal átlagosan évi 100 ezer dollárt keresnek az emberek, de egyelőre nem tudni, hogy ez pontosan milyen kihatással lenne a jövőbeli fizetésekre.

Természetesen lesznek olyan változások, amelyek nem mindenkinek fognak tetszeni, de érdemes lesz kivárni, hogy Trump milyen kihatással lesz a nagyobb vállalatokra. Ha pedig elfogadják a legújabb javaslatát, akkor bizony búcsút vehet pár munkatársától az Apple, helyüket pedig megfelelő képesítésű amerikai munkatársak vehetik át.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 2 db

  1. Nane!!!!! - 2017.01.31. 18:18

    Helyüket megfelelő képesítésű amerikai veheti át?!! Eddig ezek szerint nem megfelelő képesítésű de legalább színes (külföldiek) dolgoztak ott. Most már értem, hogy miért ilyenek az új cuccok, szépek, színesek, de…

  2. Tom - 2017.02.01. 07:53

    Vagy akár európai.

Szólj hozzá Te is!