Ilyen lesz az iPhone 8; újabb szoftvereket adott ki az Apple – mi történt a héten?

HusztiD 2017.01.28. 15:24 Apple, Kiemelt hírek 0 db 666

Eseménydús hét van mögöttünk, ugyanis újabb pletykákról olvashattunk az iPhone 8 kapcsán, ami mellett még egy remek koncepciót is láthattunk. Na de nézzük sorjába, hogy mik történtek pontosan az elmúlt hét folyamán.

maxresdefault

KGI: nulla kávát, kijelzőbe épített Touch ID-t és új 3D Touch technológiát kap az iPhone 8

A KGI ismert és egyben megbízható elemzője Ming-Chi Kuo újabb okosságokat osztott meg arról, hogy vajon milyen lehet a szeptemberben érkező iPhone. Érdemes a szakértő jóslataira odafigyelni, hiszen már az elmúlt évek folyamán is több olyan dolgokat vizionált, melyek végül beteljesültek.

iphone-8-home-button-touch-id1

Bővebben itt.

Megérkezett az első iOS 10.3, macOS 10.12.4 és a tvOS 10.2 béta

Kedd este folyamán az Apple elérhetővé tette a legújabb béta állapotban lévő szoftvereket a fejlesztők számára. Név szerint az iOS 10.3, macOS 10.12.4 és a tvOS 10.2-es verzióra frissíthetnek az arra jogosultak. Egyelőre a béta tesztben résztvevők kimaradtak, de valószínűleg hamarosan ők is megkapják az új rendszereket.

e780badcffae0ecde27942ba21899636

Bővebben itt.

OLED helyett flexibilis LCD paneleket kaphatnak a jövőbeli iPhone-ok

Meglehetősen érdekes hírt közölt le a Wall Street Journal, akik szerint az Apple egy flexibilis LCD panel bevezetésén gondolkodnak. Kicsikét ellent mondanak a mostani hírek a korábbiakkal, ugyanis mint tudjuk, már egy jó pár hónapja már az a hír járja, hogy OLED kijelző lesz az ősszel érkező új iPhone újdonsága.

bendable-screen-iphone

Bővebben itt.

Kisebb forgalom ellenére még mindig az App Store a jövedelmezőbb a Google Play-jel szemben

Az App Annie csapatát már jól ismerhetjük, hiszen mindig előrukkolnak valamilyen érdekes felméréssel. Ezúttal például azt nézték, hogy mi volt a helyzet az előző év folyamán az App Store-t és a Google Play áruházat illetően. A beszámoló szerint a felhasználók összesen 90 milliárd letöltést produkáltak 2016 folyamán, ami 13 milliárddal több, mint az ezt megelőző évben.

maxresdefau2lt-640x360

Bővebben itt.

Ezentúl kevesebb prototípust szivárogtat a Foxconn

A legújabb hírek szerint a Foxconn egy új kutatóközpontot nyit meg Sencsenben, a jelenleg még építés alatt álló gyár mellé. Hónapokkal ezelőtt már beszámoltunk, hogy Sencsenben épül egy újabb Foxconn gyár, de a mostani hírek alapján mellé jön egy épület, ahol nem mással, mint a prototípusok tesztelésével foglalkoznak.

foxconn-640x381

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét első felében kiderült, hogy mennyit fizet az Apple Music, illetve a Spotify a zenészek számára, valamint jött egy új hír, ami alapján egyre valószínűbb, hogy vezeték nélküli töltés technológiát kap az iPhone 8. Nem sokkal később megkaptuk a legújabb szoftvereket, majd láthattunk egy remek iPhone 8 koncepcióvideót. Mint derült égből a villámcsapás, úgy jött az infó, mely szerint a Sprint felvásárolt a Tidal egyharmadát.

turntables_sprint

A hét második felére jött a hír, mely szerint hamarosan érkeznek az Indiában gyártott iPhone-ok, ami mellett azt szintén megtudhattuk, hogy hamarosan a fejlesztők is reagálhatnak az App Store értékelésekre. Hosszas hetek elteltével a Samsung végre kivizsgálta, hogy mi okozta a Note 7 robbanásait, majd jött az infó, hogy újabb napkollektor-farmot tervez az Apple. Végezetül pedig megtudhattuk, hogy újabb kéretlen és egyben zavaró funkció bevezetését tervezi a Facebook.

Ezek jutottak a 2017-es év negyedik hetére. Jövő héten feltehetően újabb bétákat ad ki az Apple, ezek mellett pedig ne felejtsük el a 2017 Q1 pénzügyi konferenciát sem, ugyanis a vállalat kedd este jelenti be, hogy hogyan zárta a legutóbbi három hónapot.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!