Egyre kevésbé függ a Foxconn-tól az Apple

HusztiD 2017.01.26. 09:55 Egyéb, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 134

factory

Az utóbbi hetek folyamán számos olyan hírünk volt, amely kapcsolatos volt a Foxconn-nal vagy Indiával. Jól tudjuk, hogy az almások hamarosan Indiába is átviszik a gyártási folyamatokat, azonban a legújabb hírek szerint képbe jön a Foxconn másik két riválisa egyaránt.

Ha minden igaz, akkor az almások megpróbálják maguk függetleníteni, hiszen ezúttal nem csak a kínai partnerük maga kapják meg a megrendelések nagy részét, hanem a Pegatron és a Wistron párosa egyaránt. Jól ismerjük már a két gyártó nevét, hiszen korábban szintén kaptak megrendeléseket az almásoktól, azonban koránt sem annyit, mint a Foxconn.

Hogy milyen arányban kapnak megrendeléseket, arról egyelőre nem szólnak a hírek. A jó dolog, hogy ezzel a lépéssel kevésbé függ majd az Apple az egyik legnagyobb partnerüktől, amivel versenyképesebb árakat kaphatnak, nem mellesleg a gyártási nehézségeket egyaránt el tudják kerülni, hiszen nem csak egy partnerükön támaszkodnak.

Természetesen ez rossz hír a Foxconn-nak, hiszen a legutóbbi negyedév adatai alapján kiderült, hogy csökkenő bevételeket produkáltak, melyben a gyengülő iPhone eladások egyaránt részesek voltak. Mondjuk ez még változhat, ha az Apple nagyot robbant az iPhone 8-cal, viszont ezek után erősen kérdéses lesz, hogy mennyi megrendelést kap a kínai gyártó a többi riválisa mellett.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!