Sokkal jobb és energiatakarékosabb kijelzőt kap a 2017-es MacBook Pro

HusztiD 2017.01.09. 09:55 Kiemelt hírek, Mac 0 db 219

macbook_pro_4

Igaz, hogy még csak egy pár hete mutatta be és dobta piacra a 2016-os MacBook Pro lineup-ot az Apple, de a hírek már az ezt követő modellről szólnak. Az IHS csapata adott új infókat a jól ismert DigiTimes-nak, amiből kiderült, hogy új abb eljárással készült kijelzőre cserélik a jelenleg használatosakat.

Részletekbe nem mennénk nagyon bele, de az Apple jelenleg a-Si-t (amorf szilícium) anyagot használ a kijelzőikhez, amit IGZO-ra (indium gallium cink-oxid) váltanak le a későbbiek folyamán. A jelenlegi infók szerint a Samsung és a Sharp fogja ezeket a paneleket leszállítani az almásoknak. Érdemes megjegyezni, hogy mind a két  vállalat használja az ezen eljárással készült kijelzőket, csak éppen még az almás laptopoknál nem alkalmazták őket.

És milyen előnnyel jár majd az új anyagok használata? Az információk alapján az IZGO LCD kijelzők lényegesen kevesebbet fogyasztanak, ami mellett lehetővé teszik a nagyobb pixelsűrűséget. Nem mellesleg érdemes megemlíteni, hogy amennyiben érintőkijelző van ezzel az anyaggal felvértezve, akkor annak elviekben jobb az érintésérzékelése. Anno 2014-ben voltak erről pletykák, hogy az iPad modellek ilyen kijelzőt kapnak, de erre sajnos még mindig nem került sor.

Mi pedig reméljük, hogy nem csak új kijelzőket kapnak majd az idei MacBook Pro modellek, hanem jobban rágyúr az Apple az üzemidőre, hiszen mint tudjuk, a 2016-os modellek nem igazán büszkélkedhetnek az ígért 10 órás használattal.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!