Megjelent az AirPods; új szoftverek az Apple-től – mi történt a héten?

HusztiD 2016.12.18. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 293

Újabb izgalmas napokat tudhatunk magunk mögött, hiszen bőven voltak történések az almások háza táján. Most pedig szokás szerint összeszedtük a legaktuálisabb híreket.

img_2600-780x549

Megérkeztek az első AirPods unboxing és review videók

Végre-valahára megjelent az Apple új vezeték nélküli fülese, az AirPods. Az új kiegészítőt még a szeptemberi iPhone 7 eventen mutatták be a kaliforniaiak, s az eredeti tervek szerint október végén kellett volna megjelennie, de tudjuk nagyon jól, hogy ez nem így lett.  Az elmúlt napok folyamán vált elérhetővé az Apple oldalán az új vezeték nélküli füles, a szerencsések pedig már megkapták az első szállítmányt.

airpodsunboxing

Bővebben itt.

Donald Trump találkozott a tech világ vezetőivel

Nem olyan régen Donald Trump már beharangozta, hogy gyűlést szervez, ahová várja az amerikai nagyobb és egyben ismertebb vállalatok vezetőit. Eljött a nap, sor került a az úgynevezett Trump Tower csevejre New York-ban, ahol több ismertebb vezérigazgató volt jelen.

img_2626-780x585

Bővebben itt.

Az Apple elutasította az iPhone-ra szánt Samsung Pay-t

Tudjuk nagyon jól, hogy a kaliforniaiaknál szigorú szabályozások vannak. Főleg akkor igaz, ha az App Store-ról beszélünk, hiszen az almások nem engedélyeznek ám mindenféle alkalmazást, mivel előbb át kell menni a rostáikon. Legutóbb az történt, hogy a Samsung is bepróbálkozott, azonban visszautasították a kérelmüket.

samsung-pay-arrives-to-take-on-apple-in-china-image-cultofandroidcomwp-contentuploads201504samsung_pay_0_0-1-780x439

Bővebben itt.

Megjelent az iOS 10.2, watchOS 3.1.1 és a tvOS 10.1

Ahogyan az várható volt, hétfő este folyamán az Apple elérhetővé tette a főbb szoftverfrissítéseket. Név szerint ezúttal az iOS 10.2, a tvOS 10.1 és a watchOS 3.1.1-et adták ki. Na de nézzük inkább, hogy milyen újdonságokat kaptunk a kaliforniaiaktól.

ios-10-2-lead

Bővebben itt.

Megérkezett az macOS 10.12.2!

Az iOS 10.2 kiadása után egy nappal az Apple elérhetővé tette a macOS 10.12.2 verzióját. A béták után végre megérkezett a végleges kiadás, mely sok újdonságot hozott a Mac felhasználók számára, illetve a 2016-os MacBook Pro tulajai is fellélegezhetnek a grafikai bugok miatt. Telepíteni a már jól megszokott módon tudtok: a Mac App Store frissítés menüpontján belül.

macos-sierra-1

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét elején érkezett a hír, mely szerint egyezséget kötött az Apple az NHL-el, valamint ezzel együtt új Apple Watch reklámok is érkeztek. Ha már Apple Watch, akkor Tim szerint jól pörögnek az eladások. Ha minden jól megy, akkor a TSMC hamarosan áttér az 5 és 3 nanométeres gyártástechnológiára, illetve a Microsoftról is hallhattunk, hiszen ők a MacBook Pro mizéria igazi nyertesei, végül pedig az almások visszavonták a watchOS 3.1.1-es frissítést.

ipad-nhl

A hét második felében karácsonyi akciót hirdetett az iDoki, majd megtudtuk, hogy jelentősen nőtt az iOS bázis. Az iPhone 7 volt az idei év legkeresettebb tech szava a Google szerint, illetve eBay-en aranyáron kínálják az új AirPods füleseket. Végezetül a macOS 10.12.2-nek köszönhetően javult az új MacBook Pro modellek üzemideje, végül beszámoltunk, hogy egyre elfogadottabb az Apple Pay szolgáltatás.

Ezek jutottak a 2016-os év ötvenedik hetére. Feltehetően az elkövetkezendő két hét folyamán nyugalomra számíthatunk az Apple hírek terén is, de ettől függetlenül maradjatok velünk, hiszen mindig beszámolunk az aktuális érdekességekről és hírekről.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!