Elvileg kiderült, miért csúszik az AirPods

HusztiD 2016.12.12. 17:55 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek, Pletykák 2 hozzászólás 581

airpods-duo

Nagyon jól tudjuk, hogy az Apple az iPhone 7 mellett mutatta be az új, vezeték nélküli AirPods fülest. Az akkori hírek szerint úgy volt, hogy október végére várható a megjelenés, azonban mikor elérkezett ez az időpont, akkor elmondták, hogy kicsit csúsztatnak a megjelenésen, de pontosabb infókat nem adtak.

Ezúttal a Wall Street Journal számolt be arról, hogy mi lehet a csúszás oka. Egy meg nem nevezett, de a forráshoz közel álló informátor szerint az Apple technikai gondokkal küzd, amit egyelőre nem sikerült megoldaniuk. Amint erre megoldást találnak, akkor nyilván elérhető lesz, de hogy emiatt meddig fog csúszni, az nem tudott.

A hagyományos vezeték nélküli fülesek úgy működnek, hogy csak az egyikük kap jelet Bluetooth-on keresztül a készüléktől, majd azt továbbítja a másik felé. Az Apple megoldása annyiban különbözik, hogy itt egyszerre mind a kettő füles jelet kap. Elviekben ezzel az a gond, hogy könnyen betorzít, valamint ha elhagyjuk az egyiket, vagy meghal az egyik aksija, akkor az is hasonló torzítást eredményez a másik fülesnél.

A hírre egyébként az egyik Apple guru, John Gruber is reagált. Elmondása alapján az almások nem küzdenek efféle gondokkal, sokkal inkább gyártási nehézségekbe ütköztek, mivel a vállalat partnerei számára kicsit nehezebb legyártani a füleseket, mint elsőre gondolták.

Természetesen ezekből nehéz kivenni, hogy akkor melyik igaz. Szinte már biztosra vehetjük, hogy idén nem dobja őket piacra az Apple, de reméljük, hogy nem kell újabb hónapokat várni rá.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Jani - 2016.12.12. 20:08

    Az Iphone mennyi készüléket tud kezelni egyszerre…?
    Ha lenne ilyen fülesem az már kettő,van órám az három,ha meg vennék egy kishsngszórót vagy ilyesmit otthonra az négy…és kis drónt vagy egyéb játékot meg sem említettem…
    Tényleg érdekel a válasz…
    Köszi.

  2. Henrik - 2016.12.13. 01:24

    Nekem egyszerre megy az óra, erősítő, lámpa, meg egy egyedi eszköz és az i5s nem könyörög soha.

Szólj hozzá Te is!