Egyre sokszínűbbek az Apple munkatársai

HusztiD 2016.11.25. 17:25 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 129

apple-retail-store-palo-alto

Bizonyos időközönként az Apple kiadja a diverzitási beszámolóját, melyből kiderül, hogy milyenek is a munkavállalóik. Ezúttal nem verte nagy dobra az Apple a számokat, de a weboldalukon található beszámoló szerint lassacskán, de egyre sokszínűbbek.

Ha a felső vezetőket nézzük, akkor ott a fehér férfiak képviseltetik leginkább magukat, hiszen összesen 73-an vannak a 107-ből. Lényegesen kevesebb a nők létszáma, hiszen ezekben a pozíciókban összesen 20-an vannak, melyek közül 15 fehér, míg a maradék 5 egyéb kategóriába tartozik. Jelenleg két spanyol és latin vezető van, míg előző évben csak egy volt. Az ázsiaiak sem panaszkodhatnak, hiszen a tavalyi 12-ről 14 főre nőtt legutóbb a számuk, valamint 3 afroamerikai munkavállaló egyaránt megtalálható.

Ha kicsit lejjebb megyünk a ranglétrán a menedzser pozíciókig, akkor ott már sokkal jobban megoszlanak az arányok. Természetesen itt is a fehér férfiak aránya a legmagasabb, amely 48 százalék, valamint a fehér nők további 18 százalékot tesznek ki. Viszonylag nagy részben, összesen 23 százalékban vannak jelen az ázsiai munkavállalók, 7 százalékban a spanyolok és latinok, valamint további 4-ben az afroamerikaiak.

Amennyiben szám szerint osztjuk a megoszlásokat, akkor a legutóbbi adatok alapján összesen 951 spanyol és latin, 783 afroamerikai ás 2455 ázsiai alkalmazottja van a kaliforniai vállalatnak.

A teljes anyagot tényleg érdemes elolvasni, hiszen jól tükrözi, hogy mennyire sokszínű az almás cég. Nem utolsó sorban pedig érdemes megjegyezni, hogy az Apple pont az a vállalat, aki nagy előszeretettel reklámozza, hogy nem tesz különbséget az embereik bőrszínére, vallására vagy szexuális beállítottságaikra irányulóan, hiszen számukra mindenki egyforma embernek minősül.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!