Kedvezőbb feltételeket biztosít az Apple a streaming szolgáltatóknak

HusztiD 2016.11.22. 17:55 App Store, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 216

app-store

A Bloomberg biztos forrásból tudja, hogy az Apple csökkenti a követeléseik mértékét a videó streamingszolgáltatókkal szemben. Ugyebár az almások már jó pár hónapja megváltoztatták a politikájukat, ugyanis korábban egy fejlesztő 30 százalékot fizetett az App Store bevételei után, de egy jó ideje már 15 százalékra csökkent ennek mértéke.

Sajnos eddig a videó streaminget garantáló szolgáltatóknál a régi volt a helyzet, ugyanis ők idáig 30 százalékot perkáltak az Apple-nek. Ha alkalmazáson belül mondjuk valaki egy évre előfizetett, akkor azután az adott szolgáltató 30 százalékot fizetett a kaliforniai vállalatnak. Ez most megváltozni látszik, ugyanis az új infók alapján az almások ennek is lecsökkentik a mértékét a már jól bevált 15 százalékra.

Korábban a Spotify megpróbálta kijátszani az Apple-t, ugyanis nem igazán szerettek volna számukra fizetni még 15 százalékot sem, de pechjükre az App Store szabályzásának köszönhetően ez nem valósult meg. Viszont a többi streaming szolgáltató egyaránt örülhet mostabtük, ugyanis lényegesen több bevétel marad a zsebükben.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!