Trump lesz az Apple veszte?

HusztiD 2016.11.15. 11:57 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 5 hozzászólás 730

roy-zipstein-apple-shanghai-01

Jól tudjuk, hogy az előző hét folyamán megtörtént az amerikai elnökválasztás, melyet Donald Trump nyert. Az új elnök eléggé megosztja az emberek, illetve a szakértők véleményét egyaránt. Trump korábbi ígérete alapján akár 45 százalék vámot vethet ki a Kínából importált termékekre, amivel egyenesen háborút szíthat a két ország között.

Minden Kínából behozott termékre 45 százalék vámot tenne a elnök, amivel teljesen lebénítaná a két ország kapcsolatát. Mi több, az ázsiaiak ezt nem hagynák annyiban, hiszen szemet szemért elven ők szintén visszavágnának, amely az egész amerikai gazdaságra kihatna.

A Global Times számolt be a legújabb hírekről, s amennyiben ez tényleg bekövetkezik, akkor a kínaiak szerint a nagyobb amerikai cégek fogják ennek leginkább meginni a levét. Ha Kína és az Egyesült Államok elnöke nem tud megegyezni, akkor bizony komoly visszaesésre számíthat az Apple.

Egyébként az információk szerint a elnök csupán bizonyos termékekre szabhat ki emelt vámot, de annak a mértéke maximum 15 százalék lehet és összesen 150 napig lehet érvényben. Elemzők szerint az új elnök csak blöfföl, hiszen ezzel próbál ráijeszteni a partnereire, viszont a kínaiak véresen komolyan veszik a harcot.

Természetesen most még nehéz megmondani, hogy mi várható az elkövetkezendő évek folyamán, de az biztos, hogy Trum színre lépésével egy új korszak vette kezdetét. Azonban hogy ez milyen lesz a többi országra nézve, az még a jövő zenéje. Reméljük inkább csak a szája nagy az új elnöknek, s nem fogja a külső országoktól ellehetetleníteni Amerikát.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

5 hozzászólás

  1. Maja - 2016.11.15. 16:20

    “miniszterelnök?” Nehéz komolyan venni egy olyan cikkírót aki alapvető dolgokkal nincs tisztában…

  2. Fab - 2016.11.15. 16:52

    Miniszter? :-)

  3. gyuri - 2016.11.15. 19:31

    Trump nem miniszterelnök , hanem az Egyesült Államok elnöke , az USA-nak van kormánya , de nincs miniszterelnöke , azért , mert es egy számítás technikai oldal , azért oda kell figyelni , hogy mit irtok !

  4. Szabi - 2016.11.16. 08:45

    Miniszerelnök?Komoly?Nem ártana odafigyelni,nálatok is egyre ingénytelenebb cikkek születnek.

  5. HusztiD - 2016.11.16. 08:53

    Bocsánat, a cikkben elírás történt, már rég javítva lett. :) Mint mindenki, mi is emberek vagyunk, mi is hibázhatunk, de köszönjük az észrevételeket!

Szólj hozzá Te is!