Az Apple érintőkijelzővel szerelt MacBook-ot is tesztelt

HusztiD 2016.11.15. 17:55 Kiemelt hírek, Mac 3 hozzászólás 336

screen-shot-2016-11-02-at-12-16-08-pm

Évekkel ezelőtt már mentek arról pletykák, hogy az Apple házon belül érintőkijelzővel szerelt MacBook-okat tesztel. Ezek után már a vezetők is elmondták, hogy nem egészen ilyen felhasználásra találták ki a notikat, s a jövőben biztos nem lesz olyan OS X (vagyis most már macOS), amelynél az érintőkijelző lesz az elsődleges szempont.

Egyik kedvenc vezetőnk, Phil Schiller interjút adott a Backchannel számára, ahol újabb érdekességeket osztott meg a témát illetően. Például elmondta, hogy korábban érintőkijelzővel szerelt Mac-eket teszteltek, de végül elvetették ezek ötletét, ugyanis nem érezték tökéletesnek az elképzelést. A vezető elmondása szerint éveken át teszteltek, de végül arra az elhatározásra jutottak, hogy nem számítógépekhez való ez a technológia. Bíztak az ösztöneikben és jól döntöttek.

Phil elmondása alapján az Apple Watch, iPhone, iPad, MacBook és iMac mind más és más kategória, melyet a saját, egyedi tulajdonságaikért szeretnek az emberek. Minden említett terméknek megvan a maga egyedisége amely nagyszerűvé teszi azokat. Ha az Apple csinálna egy multi-touch kijelzővel felvértezett laptopot, akkor az egyszerűen nem volna elég, majd ebből kiindulva nem igazán működne a koncepció. Szerinte az érintőkijelzővel szerelt gépek egyenesen katasztrofálisak. Példaként hozta fel, hogy el tudjuk-e az képzelni, ahogy egy 27 colos iMac-en hajladozunk azért, hogy elérjünk bizonyos funkciókat.

Úgy néz ki, hogy az Apple álláspontja jelenleg határozott, s nem igen fogunk érintőpanellel szerelt gépeket látni. Viszont a Microsoft nem olyan régen bemutatta a Surface Studiót, amely nem csak olyan, mint egy iMac, hanem mint egy hatalmas tablet. Maga az elképzelés nagyon jó, de hogy grafikusokon kívül kiket fog vonzani, az egy igen jó kérdés. Mindenesetre az Apple pár hete felfedte a leplet az új MacBook Pro családról, melyek érintőkijelzőt ugyan nem kaptak, de érintésérzékeny OLED panelt igen.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. Éliás Zsolt András - 2016.11.15. 18:49

    Amit kikukáz az Apple, az még jó a picipuhának… :-D

  2. Mitulas bati - 2016.11.15. 20:26

    Ebben mi a hír?

  3. Apples - 2016.11.15. 20:53

    Magyarázzák a bozonyitvanyt.
    Amúgy laptopoknal az érintős kijelzonek tényleg nincs ertelme. Tapasztalatból mondom hogy a Dell XPS-em kijelzojen nem touch-ozok mert nem jo a billentyűzet felett athajolni. Viszont egy surface-t vagy más szét szedheto gépet mint a surface pro – azt kipróbálnék. Az mar tetszik.
    Persze a macos-t is kicsit át kellene szabni – ez nem ment egyszerűen az MS-nek se. Amúgy a technológiájuk nyilván adott hisz az oled touch is egy kijelző amit az osx kezel – bár azért nem ilyen egyszerű a helyzet

Szólj hozzá Te is!