Súlyos hibát találtak a Spotify-ban

HusztiD 2016.11.14. 10:25 Egyéb, Kiemelt hírek 1 db 630

spotify1

Az ArsTechnica csapata egy nagyon érdekes és egyben súlyos hibát fedezett fel a Spotify-ban a macOS/OS X, Windows és Linux rendszereket illetően. A beszámoló szerint nem teljesen új a hiba, mivel nagyjából 5 hónapja tapasztalható, azonban valamiért még csak most sikerült azt kijavítani.

A lényeg, hogy ha a megadott rendszereket használod, van SSD-d és telepíted a Spotify-t, akkor az alkalmazás óránként több GB fölösleges adatot másol fel az SSD-re. Mindezt persze úgy, hogy ami zenéket streamingelünk, azok mérete ennél jóval kisebb, így érthetetlen az ok, hogy mitől lehet ez pontosan.

Akinek gépében HDD van, az megnyugodhat, hiszen őket nem érinti a probléma. Akinek viszont SSD-vel szerelt masinája van, annak ajánlatos azonnal lefrissíteni az alkalmazást a legújabb verzióra, hiszen ez a későbbiekben komoly hibákhoz vezethet. Mint tudjuk, az SSD-k élettartama nem örök, hiszen függ attól, hogy mennyi adatot írunk rá. A mai perifériákkal 20-30 évre lehet számolni, azonban ha napi szinten több GB-ot ír rá fölöslegesen az alkalmazás, akkor évekkel meg fogja rövidíteni a meghajtó élettartamát.

A hiba a Spotify korábbi verzióinál jelentkezik. Nem olyan régen a szolgáltató kiadta az 1.0.42-es verziót, amely elvileg már teljes mértékben orvosolja a problémát. Mindenkinek ajánljuk, hogy azonnal frissítsen abban az esetben, ha ezt még nem tette volna meg.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Dr. Alban - 2016.11.17. 07:56

    Nekem telon is ugy zabalja a gb-okat offline modban is, hogy nem gyozom venni a netet.

Szólj hozzá Te is!