Minden riválist felülmúlnak az új MacBook Pro eladások

HusztiD 2016.11.10. 17:20 Kiemelt hírek, Mac 0 db 152

apple-macbook-pro-touch-bar-2016-models

Egy héttel ezelőtt már Phil Schillernek köszönhetően megtudtuk, hogy minden eddiginél nagyobb kereslet mutatkozik az új MacBook Prók iránt. Ezúttal a Slice Intelligence szolgált új felméréssel, akik arról számoltak be, hogy öt nap alatt minden riválisát felülmúlta az Apple.

A csapat szerint a Dell XPS 13 és 15 volt a legnagyobb vetélytársa az új MacBook Prónak, azonban az első öt nap folyamán négyszer annyi almás laptop talált gazdára, mint riválisából. Egészen jó arány ez, hiszen ha megnézzük, akkor jelenleg még mindig a 13 colos alap modell érhető el az Apple kínálatában, míg a Touch Bar-ral szerelt gépekre még várni kell. A frissítésnek köszönhetően valamelyest sikerült az almásoknak felpezsdíteniük az állóvizet.

Mi több, arra egyaránt rámutattak, hogy a MacBook eladások 80 százalékát a 2015 és 16-os gépek tették ki, amely 18 hónapja nem látott növekedést eredményezett. Mindez persze az amerikai piacon volt tapasztalható, globális felmérés egyelőre nem készült.

Azonban hogy mégse legyen olyan fényes a helyzet, a szakértők arról szintén beszámoltak, hogy akik 2014 folyamán vásároltak Apple laptopot, azok 40 százaléka váltott azóta egy másik márkára. Mondjuk ebbe a kategóriába azokat is beleszámolták, aki második laptopot vett magának, avagy valamely családtagjának ajándékba.

Mivel most jön a karácsonyi időszak, így biztos fellendülnek a Mac eladások. A kérdés már csak az, hogy mennyire? Január végére várható a következő pénzügyi konferencia, így akkor minden kiderül. Mi kíváncsian várjuk, hogy mennyire lesznek sikeresek az új modellek annak ellenére, hogy több felhasználó negatív hangot adott a frissítésnek.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!