Egyre népszerűbb az Apple Pay a webes felületeken

HusztiD 2016.11.10. 10:25 Apple Pay, Kiemelt hírek, Mac 1 db 157

applepaysplashsa

Nagyjából egy hónapja indult el az Apple Pay a webes felületeken, de máris ez az ötödik legnépszerűbb mobil fizetési funkcióvá nőtte ki magát. A SimilarTech csapata készített egy felmérést, melyben azt vizsgálták, hogy milyen a szolgáltatók közötti megoszlás az ismertebb internetes weblapokon.

Tudni kell, hogy a SimilarTech 30 millió weboldal ellenőrzésére képes havi szinten. A legújabb felmérésüket leszűkítették a top 10 ezer oldalra, amelyek között arra kerestek választ, hogy mennyire elterjedtek a mobil fizetési funkciók, illetve milyen arányban fordulnak azok elő.

A Apple szeptember folyamán, az iOS 10 és macOS Sierra megjelenésével tette elérhetővé az Apple Pay-t a Safari által, a webes felületeken. Csupán bő egy hónap telt el, de a szolgáltatás már az ötödik legnépszerűbb az óriások között, hiszen 0,25 százalékban található meg. Ha nagyon hasonlítani szeretnénk, akkor minden 10 PayPal támogatottságra jut egy Apple Pay.

apple-pay-web-similartech

Amennyiben megnézzük az alábbi diagramot, akkor láthatóak a megoszlások. Voltaképp a PayPal és a PayPal előfizetői réteget egybe vonhatjuk, amivel összesítettben 3,34 százalékban vannak jelen. Ha számszerűsíteni akarunk, akkor a 10 ezer oldalból 334-en van PayPal, míg Apple Pay 25-ön.

Ha a top 100 ezerre szűrünk rá, akkor ott már csak 0,11 százalékos az almások megoszlása, amivel még mindig az ötödik helyen vannak, de ha azt nézzük, hogy még csak pár hete vannak jelen, akkor semmiképp sincs okuk panaszra. Mondjuk ez is egy olyan dolog, amit érdemes lesz mondjuk egy év múlva megnézni, hogy addigra hogyan alakulnak a megoszlások. Mindenesetre elég biztató a kezdet!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Yooozi - 2016.11.11. 09:23

    Utanajarhatnatok, hogy van-e realis eselye hogy nalunk is bevezessek? Kosz

Szólj hozzá Te is!