Egyelőre biztosan nem kapunk új iPhone SE frissítést

HusztiD 2016.11.07. 17:55 iPhone, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 548

og

A KGI jól ismert elemzője, Ming-Chi Kuo ismételten hallatott legújabb jóslatairól. Nem ez az első, hiszen az utóbbi hetekben folyamatosan szolgált különféle információkkal, azonban most megosztotta, hogy szerinte hogyan alakulnak a dolgok az Apple és iPhone háza táján a dolgok a következő év első felében.

A szakértő elemzése alapján visszaesés lesz tapasztalható a következő év első felében. Kuo szerint kevésbé lesz kereslet a 4,7 colos modellekre, valamint az iPhone SE sem fog frissülni legalább a következő év második feléig. Természetesen a visszaesés többek között azért lesz tapasztalható, mivel idén tavasszal dobta piacra az Apple az újragondolt iPhone SE-t, viszont 2017 ugyanezen időszakában már nem lesz új telefon, így nem lesz ami megdobja az eladásokat.

Egy nagyon érdekes dolgot szintén megosztott velünk kedvenc elemzőnk. Ez nem más, mint a profit. Az Apple továbbra sem fogja az árakat csökkenteni, viszont a nyereségből sem szívesen engednek, így ennek hatására nyomást gyakorolnak a beszállítókra, hogy csökkentsék áraikat. Természetesen nem minden partnerük fog csökkenteni. Elvileg a Samsung még emelni fog az árain, a TSMC-t pedig nem fenyegeti az árcsökkenés. Viszont a többi komponensgyártót igen, így ha ez valóban bekövetkezik, akkor olcsóbban fognak a telefonjaik komponenseihez hozzájutni, viszont ezzel arányosan több lesz a profitjuk.

Az Apple egyébként az iPhone 6s piacra dobása után fél évvel mutatta be az SE modelleket, amelyek hardveresen szinte egy az egyben megegyeztek a nagyobbik testvérével. Hogy a következő frissítés pontosan mikorra várható, valamint hogy milyen hardvereket és dizájnt kap, arról egyelőre semmilyen konkrétumot nem tudni. Kuo szerint a következő év második felében mutathatja be az új 4 colos telefont az Apple, így mi kíváncsian várjuk, hogy ezúttal is igaza lesz-e kedvenc elemzőnknek.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Pal007 - 2016.11.07. 19:56

    Legyen igaza… :)

  2. Krisztián - 2016.11.08. 08:14

    Nem sok esélyt látok rá, hogy az őszi két modell mellé még egy kicsit is kiadjanak. Butaság is lenne. Túl korai, és az eladasokat nem dobná meg, csak az eloszlást módosítaná. 2018 tavasszal reális lehet, de akkor is egy min.4.3 incses.

Szólj hozzá Te is!