Dinamikus billentyűzet bevezetését tervezi 2018-ra az Apple

HusztiD 2016.10.20. 17:55 Kiemelt hírek, Mac 0 db 484

macbook-keyboards

A Wall Street Journal nemrég arról adott hírt, hogy az Apple a Sonder Design segítségével hamarosan bevezeti az úgynevezett E-Ink billentyűzetet, aminek köszönhetően sokkalta univerzálisabbak lesznek a jövőbeli MacBook modellek.

Mint azt már nagyon jól tudjuk, egy hét múlva mutatják be a legújabb Mac modelleket az almások, melyek között ha minden igaz, akkor ott lesz az OLED érintőpanellal szerelt MacBook Pro. Elvileg ez lesz az első sikeres lépés, hogy az Apple a jövőben bevezesse az úgynevezett dinamikus billentyűzetet.

De mit takar ez a technológia magában? Lényegében kis kijelzőkről beszélünk, így a gombok folyamatosan változnának, a mi igényeinknek megfelelően. Például könnyedén válthatnak általa a felhasználók a rendes billentyűzetről kínai írásjelekre, gyors funkciógombokra vagy akár emojikra. Lényegében a jövőben megszűnnek az angol, magyar vagy egyéb nyelvű billentyűzettel szerelt laptopok, hiszen bármelyik nyelv beállítható, illetve kibővíthető lesz.

Ha minden igaz, akkor a 2018-as MacBook modellekben mutatkozik be elsőnek ez az eljárás, addig pedig az OLED érintőpanellal kell beérniük a felhasználóknak. Már persze akkor, ha igazak a mostani szóbeszédek, valamint ha a kaliforniaiak bemutatják az újragondolt laptopokat a jövő hét folyamán.

Kíváncsian várjuk, hogy végül sikerül-e az Apple-nek bevezetni két év múlva a technológiát, illetve ha igen, akkor az milyen lesz a valóságban. Elsőre biztosan furcsa lesz megszokni az új gombokat, azonban ha azt nézzük, igencsak hasznosak lesznek a felhasználók számára.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!