Elismert szakértővel erősíti Siri csapatát az Apple

HusztiD 2016.10.19. 13:55 Apple, Egyéb 0 db 136

saus21

Az Apple-nek van egy igazán gyenge pontja, ez pedig nem más, mint Siri. Főleg akkor igaz ez, ha azt nézzük, hogy már évek óta hű társunk a virtuális személyi asszisztens, s ahhoz képest nem sokat fejlődött. Mi több, vannak gyártók, akik már igen komoly vetélytársat kínálnak. Egyértelmű, hogy az almások egyik fő célja Siri fejlesztése lesz a jövőben, így megpróbálják a megfelelő szakemberek átigazolását.

Ezúttal a Carnegie Mellon egyetem professzora, Russ Salakhutdinov csatlakozott az almásokhoz, aki Twitteren jelentette be az örömhírt. Mint kiderült, Russ az Apple-nél a mesterséges intelligencia kutatásáért/fejlesztéséért felelős csapatot fogja vezetni. Ennél pontosabbat ugyan nem tudtunk meg, de rögtön beindultak a találgatások, hogy leginkább Siri lesz az, akin fejleszteni fognak a professzor segítségével.

Érdemes lesz egyébként kivárni, hogy mit hoz a jövő, hiszen ha visszaemlékeztek, akkor a Samsung nem olyan régen felvásárolta Siri atyjának új szüleményét a Viv-et, ami igen kellemetlen lépés lehet az Apple számára. Illetve ahogyan azt megtudhattuk, Siri is folyamatosan fejlődik, azonban mégsem olyan ütemben, mint az gondolnánk. Reméljük, hogy az iOS 11-ben már egy teljesen új és egyben többoldalú Sirit ismerhetünk meg.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!