Az Amazon is beszáll a titánok harcába: elindult a Music Unlimited

HusztiD 2016.10.13. 12:40 Apple Music, Kiemelt hírek 1 db 290

amazon-music

Nagyon úgy tűnik, hogy az Amazon sem szeretne kimaradni a jóból, hiszen a tegnapi nap folyamán hivatalosan beszálltak a zenestreamingelő szolgáltatók közé. Mint tudjuk, jelenleg a Spotify mellett az Apple Music diadalmaskodik, s leginkább kettejük harcáról számol be folyamatosan a média.

Ezt irigyelték meg az Amazonosok, így elindították az Amazon Music Unlimited szolgáltatást, amit 9,99 dollárért vehetünk igénybe havi szinten. Ha valaki rendelkezne Prime előfizetéssel, akkor ő további két dollárt lefaraghat a havidíj árából. Aki viszont egy Amazon Echo okoskiegészítő birtokosa, az mindösszesen 3,99 dollárért streamelhet zenét. Ez mondjuk csalóka kicsit, ugyanis csupán az Echo készülékre streamelhet ennyiért, másra nem. Na és a családi csomag? Azért 14,99-et kell leperkálni, s az elkövetkezendő hónapok folyamán lép csak érvénybe.

A hivatalos információk szerint a felhasználóknak lehetőségük van egy 30 napos próbaverzióra, ami után természetesen előfizethetnek a teljes szolgáltatásra. iOS-en egyébként az Amazon Music alkalmazáson belül érhető el a szolgáltatás, amiben az információk szerint több millió zeneszám közül válogathatunk.

Érdemes lesz megnézni, hogy hogyan alakul a zenepiac az elkövetkezendő hónapok folyamán. Mint tudjuk, a legutóbbi infók alapján a Spotify már 40 millió előfizetővel rendelkezik, míg az Apple Music csupán 17-tel. Hogy az Amazon hol fog végül kikötni, arra legalább egy jó évet várnunk kell.

Ti mit gondoltok? Szerintetek lesz komoly esélye az Amazonnak a zenestreamingelők piacán?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Galesz - 2016.10.13. 16:48

    Szerintem túl sok babér nem fog teremni nekik. Az emberek nagy része már Spotify, Apple music, Tidal vagy egyéb felhasználó. Egy kis szelet lehet hogy jut nekik is de nem gondolom hogy számottevő lesz. Majd az idő megmutatja.

Szólj hozzá Te is!