Tim beszélt az új AirPods fülesekről

HusztiD 2016.09.17. 15:08 Kiemelt hírek, Tim Cook 4 hozzászólás 479

18261-16675-160913-cook-l

Tim Cook látogatást tett New Yorkba az elmúlt napok folyamán, ahol többek között interjút adott a Good Morning America számára. Természetesen mi más is lehetett volna a téma, mint a nem olyan régen bemutatott újdonságok, de azért másról is kaptunk némi információt az almások vezetőjétől.

Felmerült egy kérdés a virtual reality (VR) kapcsán. Tim erről röviden kifejtette véleményét, ugyanis szerinte napjainkban sokkal jobb az augmented reality (kiterjesztett valóság – AR), de elismerte, hogy mind a két megoldás kiváló a maga módján. Az ő szíve a kiterjesztett valóság felé húz, hiszen a két eljárás közül jelenleg ez a fejlettebb. Sajnos arról nem esett szó, hogy az Apple a jövőben komolyabban beszáll-e az AR – VR piacra vagy sem.

Mint az várható volt, az iPhone 7 kapcsán felmerült a kérdés, hogy miért hagyták el a jack csatlakozót. Cook erre egészen egyszerű választ adott: mert a vezetéknélküliség jelenti a jövőt. Állítása szerint amikor megkérdezed, hogy hol/mikor van a jövő, akkor a lehető leghamarabb szeretnél arra a pontra eljutni. Szóval miért fontos a végfelhasználók számára, hogy elhagyták a jack csatlakozót? Mert ezzel a lépéssel az Apple mérnökei át tudták alakítani a telefon belső elrendezését. Hely szabadult fel, így nagyobb akkumulátor kapott helyet a házban, ami mellett még a sztereó hangszóró is megjelent. Ha nem hagyják el a százéves szabványt, akkor az említett két dolog nem lenne az iPhone 7-ben.

airpods1

Végezetül arra irányult még egy kérdés, hogy milyen az AirPods, hogy nem esik-e ki könnyen az emberek füléből. Tim elmondása szerint a fülesek egy magnetikus tokban vannak, ahol nem csak tárolni, de tölteni is tudjuk. Egy jó ideje használja az új füleseket és egyáltalán nem sírja vissza a régi, vezetékes időket. Sétálhat, akár edzhet, nem esik ki a füléből. Korábban ez macerásabb volt, ugyanis egy véletlen mozdulattal könnyen kiránthatták az emberek a fülhallgatókat.

Nem utolsó sorban pedig nem ér senkit sem meglepetésként, mikor Tim azt állította az új iPhone 7-ről, hogy szerinte ez az eddigi legjobb iPhone, amit megalkottak, ami nem mellesleg “gyilkos” teljesítménnyel rendelkezik – itt feltehetően az A10 Fusion-ben rejlő kraftra utalt.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

4 hozzászólás

  1. János - 2016.09.17. 16:37

    Hangzásilag változott ?

  2. Rendes Milán - 2016.09.17. 17:39

    A gyilkos teljesítmény nem vehető észre,ugyanis tesztek alapján a 6S Plus még van amikor gyorsabb is az i7Plusnál.
    Az i7Plus kamerája a 6S Plushoz képest szintén nem nagyon fejlődött,ahogy a videókban látható.
    Amúgy meg minden évben elmondja hogy ez az eddigi legjobb iPhone.
    Én 6S-ről nem cserélek,az tuti.Majd 7S-re.Idén nem dobott nagyot az Almás vállalat :/

  3. David - 2016.09.18. 08:04

    Én is igy gondolom. Nekem még 5s 64gb van simán elmuzsikál a 10 rajta. Jövore cserélek én is. Addig pénzkidobás lenne.

  4. Istvan - 2016.09.18. 10:09

    Csatlakozom az előttem levokhoz, jövőre cserélek csak készüléket, a 6s bőven megfelel!!!

Szólj hozzá Te is!