10 millióval gyarapodott a Spotify előfizetőinek száma

HusztiD 2016.09.16. 14:55 Apple Music, Egyéb 2 hozzászólás 296

spotify1

Úgy tűnik, hogy egyre jobban megy a szekér a Spotify számára, hiszen az utóbbi időszakban 10 milliót gyarapodott az előfizetői táboruk. A vállalat vezérigazgatója, Daniel Ek Twitteren osztotta meg az örömhírt, mely szerint 40 az új 30 millió.

A 9to5Mac csapata gyorsan fel is kereste a szolgáltatót, s egy szóvivő megerősítette, hogy bizony elérték az említett 40 milliós határt. Ha visszaemlékeztek, akkor a vállalat még márciusban jelentette be, hogy 30 millió fizetővel rendelkeznek, de úgy tűnik, hogy az elmúlt 5 hónapban is nagyon sokat haladtak. Ha az Apple Music-ot hasonlítjuk, akkor nekik áprilisban még csak 13 millió előfizetőjük volt, azonban a múltheti iPhone 7 eventen elhangzott, hogy már 17 millióra nőtt ez a szám.

Ha viszonyítunk, akkor a Spotify már egy évtizede a piacon van a streaming szolgáltatók között, holott az Apple még csak a tavalyi év folyamán lépett be. Ehhez képest nem is olyan rosszak az arányok, viszont kíváncsian vagyunk, hogy 1-2 év múlva milyenek lesznek az arányok.

Érdemes még megemlíteni, hogy június folyamán már 100 millió ember használta a Spotify-t, de arról most nem esett hír, hogy az ő számuk mennyivel gyarapodott. Ha ezt vesszük alapul, akkor 10 felhasználóból 4 fizet elő a Spotify-nál, míg az Apple Music-nál a felhasználók száz százaléka, már persze akkor, ha levonjuk a három hónapos próbaidőt.

Ti mit preferáltok inkább?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. MatyiG - 2016.09.16. 19:24

    Azert kiváncsi vagyok ebből mennyi az aktív felhasználó. En is regisztráltam a Spotify-ra de az ingyenes 1 het után mar nem győzött meg hogy maradjak es nem is léptem be azóta. De regisztrálva vagyok…

  2. Pepe - 2016.09.16. 19:45

    A 40 millió aktív előfizető. Aki minden hónapban fizet. Te a 100 millióba tartozol, az ingyenes szolgáltatást használó 60 millióba. Akik regisztráltak aztán használják vagy nem.

Szólj hozzá Te is!