A nagy iPhone 7 kibeszélő

HusztiD 2016.09.10. 15:25 Apple Watch, iPhone, Kiemelt hírek 27 hozzászólás 2 303

iphone-7-top

Az iPhone 7 és második generációs Apple Watch modellek bemutatása óta három nap telt el. Reméljük mindenkiben ülepedtek kicsit a dolgok, így arra gondoltunk, hogy létrehozunk egy posztot, ahol kibeszélhetjük magunkat, hogy kinek hogy tetszenek az új készülékek. Mi tetszik bennük, vagy éppen miben csalódottak.

Ami az iPhone modelleket illeti, már hónapokkal ezelőtt felmerültek az első tervrajzok, majd érkeztek a különféle képek, valamint mintadarab modellek. Ennek ellenére Tim és csapata ugyanazt a telefont mutatta be, amiről már bő fél éve szólnak a pletykák. Sokan emiatt csalódottak lehetnek, azonban ha képesek vagyunk elsiklani efölött, akkor láthatjuk, hogy igenis nagyszerű újdonságokat kaptak a telefonok. Elég csak az újragondolt Home gombra gondolni, az IP67 vízállóságra, az újragondolt kamerarendszerre, vagy a megnövekedett tárhelyre, de akár a bivalyerős A10 Fusion processzort és megemlíthetjük.

És mi lett a vége? Természetesen világszerte vegyesek a felhasználói visszajelzések, de zömében elmondható, hogy sokan elégedettek az új telefonokkal. És mégis miért? Hónapokkal ezelőtt már szinte mindent tudtunk róla, azonban sokak számára mégis nagyobb volt a meglepetés, mint amire számított.

iphone-7-jet-black

Ennek kapcsán pedig egy nagyon régi történet jutott eszembe. Emlékeztek amikor még az iPhone 4 bemutatása előtt álltunk? Előtte hónapokkal történt egy olyan eset, hogy az egyik belsős Apple alkalmazott elhagyta a prototípust, amit éppen tesztelt. Ebből természetesen nagy botrány tört ki, de végül az Apple ugyanazt a modellt dobta piacra. De mi volt akkoriban? Az hiszem pont jó öreg Steve említette meg zárójelesen, hogy az Apple egyszerre több modellt tesztel annak érdekében, hogy kevésbé legyenek kiszámíthatóak a pletykák.

Azóta évek teltek, de végül mindig ott lyukadunk ki minden egyes évben, hogy csak azt a készüléket mutatják be, amelyről a pletykák szólnak. Miért van az, hogy egy olyan nagyvállalat mint az Apple ezt nem tudja megakadályozni? Nyilván nem egy prototípust tesztelnek, hanem többet, de ettől függetlenül (talán) kellemes meglepetés érné a felhasználókat, ha egy merőben más telefont mutatnának be. És idén miért nem így volt? Tim az előadás előtt még pont erről viccelődött, majd bemutatták ugyanazt a telefont, amelyről viccelődtek. Ez valami rossz tréfa?

Oké, egy olyan nagyvállalaton, mint az Apple-ön, emberek millióinak van rajta a szeme. Szinte semmit sem tudnak úgy csinálni, hogy az titokban maradjon. Gondoljunk  csak bele: a világ legnagyobb cége több partnerrel áll kapcsolatban, akik egy-egy terméket és komponenst gyártanak le számukra. Például a Foxconnak több ezer alkalmazottja van, így lehetetlen azt elkerülni, hogy egy-egy ember kicsempéssze az adott modelleket. És miért? Mert egy olyan termékről beszélünk, amely érdekli az embereket. Ergo el tudják adni az információkat.

iphone-7-02

Személy szerint nekem nagyon tetszenek az új modellek, viszont az nem, hogy már évek óta nem tudnak igazán nagy meglepetést okozni a kaliforniaiak a már említett dolgok miatt. Tetszik az új szín, a dizájnnal is meg lehet békélni, hardveresen pedig egy szavunk sem lehet. Röviden így jellemezném az új telefonokat. Illetve hogy negatívumot is említsek: az árak. Amerikában évről évre annyit kérnek el az aktuális telefonokért, de valahogy Magyarországon képes folyamatosan drágulni. Oké, az Apple most duplázta a háttértárak méretét, de ettől függetlenül a magyar áraknak nem kellene az egekben lennie függetlenül a magas áfától (ezt még talán a Brexitre sem lehetne fogni).

Ti hogy gondoljátok? Mennyire vagytok elégedettek az új telefonokkal? Mi tetszik, avagy mi nem tetszik benne? Cserélni fogtok? Ha igen, akkor melyik a kiszemeltetek? Válaszotokat kommentben fejtsétek ki, beszéljük ki alaposan ezt a témát, ha már évente egyszer van ilyen nagyobb event!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

27 hozzászólás

  1. Hapsi - 2016.09.10. 15:53

    Nemrég vettem 6s-t 64 gigást. Tökéletes, nem cserélek. Az 5s- nek lejárt a huségideje, rábeszéltek egy Samsung s7edge-re. Szép készülék, papíron nagyon jó, de akadt fagyott stb. Visszavittem 2 hét után. Az op rendszer sem kell. Az iphone 7 nem tud annyival többet, hogy jobban, többmindenre használhassam. Szerintem nem törték agyon magukat. Évente egyszer fel kell mutatniuk valami újat, ezt kényszeredetten megtették. Az új szoftver sem átütö az elözöhöz képest. Bocs de nincs a billentyüzeten néhány hosszú magánhangzó. Ez persze szubjektív vélemény. Nekem a 4s is tök jó volt, nem látom, hogy az újabbak sokkal jobbak
    Lennének.

  2. Hapsi - 2016.09.10. 15:55

    Lehet, hogy 1 vagy kevesebb másodperccel tölt be egy oldalt? És?…

  3. Patrik - 2016.09.10. 16:02

    Nekem nagyon nagyon bejött! Mikor megláttam a Jet Black-et, azt mondtam Kell! De mivel még az iPhone 6S tokeletes állapotban van, gyakorlatilag egy karc sincs rajta, az első perctől kedve tokban van, és fólia is van elől, hátul. Így valószínűleg jövőre fogok váltani, de addigra már meg fogom venni az AirPods-ot, mert az iszonyat jóra sikeredett. És előbb utobb amugy is meg kéne vennem, mert már csak Jack nélküli iPhone-ok fognak jönni szoval ez egyértelmű. Ami az új iPhone-okban tetszik, az a design, a processzor ami a 6S-Ben még mindig borzasztó tokeletes, a sztereo hangszóró, ami valószínűleg iszonyat jól szól, és természetesen a kamera ami elképesztően brutálisan jooo:)) kb 20 videot megnéztem mar az iPhone 7 Plus kamerajarol hogy mire képes, hat le a kalappal. Engem abszolút meggyőzött vele az Apple. De mit mondtam, én jövőre fogok váltani. Akkor már kijelző fronton is nagy változások lesznek:)

  4. Ledtamas - 2016.09.10. 16:13

    Szerintem is, ami negatívum, a minden évben kissé növekvő kezdő ár, ami alapból sem kevés. Amúgy a telefon viszont jó lett, az elődjeihez képest erősebb, többet tud, újítások vannak benne, tökéletesebb. Ha stabilan fog működni a 10-es szoftverrel – és miért ne működne – , akkor a használóinak nem lehet majd rá panaszuk. Nyilván, minden évben nem lehet bemutatni olyan innovációt, amit még addig senki nem használt. Személy szerint egy 64gb-os matt fekete 7-re beneveznék, ha fél éve nem cseréltem volna az eddigi legutolsó hardverre.

  5. Balogh Róbert - 2016.09.10. 16:27

    Nekem 5s em van de semmi Penzert nem cserelnem le se 6s se 7 re mivel amit belül tudnak az szep es joo de a kulso egyre jobban huz a Samsungos le kerekiteses dizajn fele es ez nagyon nagyon nem szimpi :/ visszont ha a kulsonel is hagytak volna az 5s dizajnt akkor semmi kep nem gondolkodnek es mar cserelnem is :) :D

  6. David - 2016.09.10. 16:46

    Nekem még 5s van, simán jo jővö ilyenkorig, akkor csere 7sre,

  7. Rendes Milán - 2016.09.10. 17:44

    Én 6S-ről jövőre váltok.Jövőre lesz az iPhone 10 éves,szóval akkor fognak valami nagyot durrantani.

  8. Rendes Milán - 2016.09.10. 17:45

    Ledtamas.nincs már 64-es modell.

  9. Krisztián - 2016.09.10. 17:49

    Nekem is 5S van, és legalább a következő iPhone-ig marad is. Az új iOS 10-zel is nagyon pöpecül megy még mindig. Mint a villám.

  10. Krisztián - 2016.09.10. 17:54

    Ja, és biztos nem fogom jövőre a nyitóárán megvenni a legolcsóbbat, ami legalább 262e lesz. Ennyit én ki nem adok semmilyen telefonra.:)

  11. Istvan - 2016.09.10. 19:01

    6s- em van, varok meg 1- evet es csak utanna cserelek!

  12. Somok - 2016.09.10. 19:51

    Az SE tökéletes nekem mindenre. Igazából még egy 4S-el is simán meg tudnék lenni, csak mar kissé döcögős. Évről évre gyorsabbak es erősebbek de én igazából amikor párom 5C-jét kényszerültem használni akkor sem panaszkodtam a lassúságra. Mint mezei felhasználó nem érzékelem annyira a sebesség növekedést és nekem a kamera minősége is megfelelő volt mar a 4S- től kezdve. Ami vonzó volt a múlt években az az ujjlenyomat olvasó es az Apple Pay. Ezeket ki használom. A többi számomra felesleges pénz kidobás…

  13. Ledtamas - 2016.09.10. 21:10

    Rendes Milán. Igazad van, köszi. A jelenleginek van 64 GB, ami pont elég. Ez tévesztett meg. A 32 lehet kevés lenne a tárhelyet illetően, a 128 viszont már elég húzós árú.

  14. KBence - 2016.09.10. 21:33

    Nekem jelenleg 5S van. Valószínűleg 7re cserélem. Sajnálom, hogy külsőben nem változott és hogy vezeték nélküli töltés nem került bele. Ettől függetlenül csillagos ötös!

  15. janika61 - 2016.09.10. 22:22

    Már lefoglaltam 16-ára a Black Jat 128 GB;))

  16. Zoli - 2016.09.11. 07:45

    iPhone 5S es iPhone 6 is van. Idén biztosan nem váltok pedig tetszenek az újítások,majd talán jövőre. Mind két telefon szépen teszi a dolgát semmi gond velük nem látom értelmet a váltásnak.

  17. Bigyo - 2016.09.11. 08:46

    Nekem egy arany 6s+ 128gb van. Nagyon bejön a Jet Black szín és maradnék a + verziónál is. A váltás csak az újításoknak lesz köszönhető, de még nem biztos hogy meglépem. Szerencsére még ér valamit a mostani is, de még így is egy 5s árát rá kellene dobnom. Én nem csalódtam a iP7-ben. Annyit fejlődött amennyit a mostani konkurrens környezetben lehetséges. Nagy dobásokat már senki sem tud csinálni, még a Samsung sem. Szerintem a 32 gb-os verzió már eléggé élhető alternatíva. Kell mellé vásárolni egy 1$-os iCloud előfizetést és máris van elég hely. Viszont a Jet Black nincs ebben a méretben.
    Ugyan nem ennek a topiknak a témája, de az órára beinvesztálok már. Az előző nem volt meg, így tapasztalatom nincs vele, de gondolom sok újítas várható még rá.

  18. Heli - 2016.09.11. 10:09

    Nagyon tetszik a a 7plusz fekte szinbe,csak az ára szomorít el :( Ha jól emlékszem 300e az induló ára itthon,viszont az USA-ba 60-70e Ft-al olcsobbról indul.
    Vajon mennyivel lehet olcsóbban kijönni,ha mondjuk magam intézem a behozatalt.
    Az apple.com oldalról szállítanak Magyarországba is?

  19. Papp István - 2016.09.11. 10:51

    5s/64-et használok. Teljesen jó. Semmi okom váltani, számomra az új modell audio csatlakozó nélkül használhatatlan. Úgy tűnik, nekema 6SE- vel befejeződött az I-Phone történet. Valszeg ebből veszek egyet, és elteszem tartalékba, amíg lehet kapni.

  20. Emese - 2016.09.11. 13:04

    A 64 GB-os Rose gold SE teljesen elbűvőlt! A következő néhány évre is…

  21. Templomos - 2016.09.11. 14:06

    6sPlus/64gb-m van, a i7-be alig tettek bele ujdonságot, egyedül a fekete szín tetszik, de mután tokban használom, ennek sincs jelentősége. Digitális homegomb? Nekem teljesen mindegy, pár értelmetlen, sosem használt funkciót betesznek alá. Dupla kamera? Amennyi fényképet készítek, arra tökéletesen elég a szimpla is. A sebességgel mist is meg vagyok elégedve. Apple hívő vagyok, szerintem ezek a legjobb telefonok, de nagyon nincs innováció ezekben az uj készülékekben. Nem tudtak semmit kitalálni, csak dupláznak vagy gyorsítanak. Nem érné meg cserélnem. Sajnálom, hosszú távon, ha nem szedik össze magukat, az Iphone is egy unalmas készülékké fog válni. A wireless headsetre be fogok ruházni, az tetszik.

  22. márk - 2016.09.11. 19:59

    Se drótnélküli töltés, se gyortöltés, se amoled kijelző. Se pulzusmérő, se nyílt nfc. Semmit nem javult a telefon méret/ képernyőméret aránya. Nagyon keveset újítottak, így nem diktálják az irányt, hanem kullognak a többiek után.

  23. Pool - 2016.09.11. 23:21

    Rohadtul tetszik a 7. De nagy. Ha se meretben kiadnák és kisebb tárhellyel akkor elgondolkodnék. Ami most van az több hátrány mint előny. Nincs vezetékes füles, karcolódik és a fekete modell csak 128ban elérhető. Érdekes üzletpolitika.

  24. Jag - 2016.09.12. 11:51

    Én teljesen egyetértek az írással ! Szép, megy mint az állat :) de ezt nevezhetnénk akár 6se és szerintem csak azért i7 mert akkor kevesebben vennék.., ami kellene; teljesen új kijelző és most nem csak az amloedre gondolok, az alsó -felső részek lefaragása vagy teljes eltüntetése, gyors és vezeték-nélküli töltés,

  25. Jag - 2016.09.12. 11:53

    Ja és az árak ; Magyarországon tényleg minden évben legalább 10 ezer Ft -al emelkedik…, az ÁFA nem emelkedik mindn évben :)

  26. Pete - 2016.09.12. 12:17

    Jag az afa nem de az arfolyam igen.elmeletileg amerikaban ugyanannyi minden evben a kezdoar.

  27. Apples - 2016.09.13. 08:44

    Szerintem hoztak a kotelezot de mar nincs értelme a korábbi x, xs, x+1, x+1s szamozasban. Simán növelhetnék a számozás mert ez nem lett korábbi mércével mert új generáció.

    Nekem alapvetően tetszik mint az eddigiek is. Persz én egy új szín miatt biztosan nem cserélek telefont.

    Ami nem tetszik:
    – jack elhagyása – nem indokolt, a vizallosag se indokolja es haszna nincs
    – meg mindig nincs oled kikelzo – szeretnem látni az alap dolgokat fixen a kijelzőn (mint Android)
    – nincs dupla kamera a kisebbiken (nem kell a nagy méret)
    – hazánkban drága
    – a megnövelt tarmerettel együtt nem növelték az iCloud csomagok méreteit is
    – komolyabb vizallosagot vártam. Ezzel nem fogjak az emberek a 300e Ft-ős készüléket uszodába es tengerbe vinni – pedig gopro helyett örömmel használnám mert az optika jo

    A meglepetéssel kapcsolatban: engem egyáltalán nem zavarna ha publikus lenne a fejlesztés. Ha az Apple akar bemutatja hogy milyen prototípusokon dolgozik es meg visszajelzést is gyujtene. Nem igénylem a meglepetést es az egesz Keynote mar nagyon elcsigazott, megfáradt, erőltetett. Most mar nincs akkora kiugrási lehetőség mint az első iPhone-nal volt, nem lehetséges egy ideig olyan meglepetést okozni ezért kar is erőltetni. Jövőre nagy meglepetés lesz az oled? Hat nem. Évek óta elérhető máshol. Nem kell a misztérium. Mar nincs komolyabb piaci előny. Sok mindenben jobb az Apple – főleg a teljes Apple zárt világot nézve – de sok mindenben mar O a követő. Pénzügyileg viszont közelébe nem érnek sikeressegileg.
    Szóval részemről hagyni kene az erőltetett csoda varast, Jobs után másod vonalas előadókkal meg spékelt Keynotes-okat – amik mar Jobs-az is cikik lennének. Rengeteg munka van a fejlesztésekben, jöjjenek csak évről évre a fejlesztett modellek de hagyjuk mar a csoda varast. Beérett a piac.
    Jöhet az Apple okos öv.

Szólj hozzá Te is!