Nyugtató hatással van az iPad a műtétre váró gyerekekre

HusztiD 2016.08.31. 13:55 iPad 1 db 121

ipadsedativechildren1

A Hong Kongban megrendezett aneszteziológus világkongresszuson volt egy igen érdekes francia tanulmány, amely azt állította, hogy sokkalta nyugtatóbb hatással van a gyerekekre egy iPad, mint egy nyugtató. Talán mondani sem kell, hogy akinek van egy kisgyermeke és átestek valamilyen műtéten, hogy az milyen nyűgös feladat. A gyerek fél attól, hogy mi lesz vele, miközben az orvosok érzéstelenítőt és nyugtatót adnak számára.

A beszámoló szerint 54 olyan gyermeket vizsgáltak meg, akiknek midazolam nyugtatót adtak és további 58-at, akik műtét előtt egy iPad-et nyomkodhattak. A nővérek beszámolói szerint a gyerkőcök sokkal nyugodtabbak voltak, amikor egy a korosztályuknak megfelelő játékkal kötötték le őket 20 percre, hiszen sokkal oldottabbak voltak, kevésbé szorongtak, mint azok, akiknek gyógyszert adtak.

A nővérek és a szülők visszajelzései alapján jobban preferálnák, ha gyógyszer helyett iPad-et adnának a műtétre váró gyerekeknek. Mi több, a kutatás vezetője, Dominique Chassard szintén javasolta az ötletet, de hogy ebből mi lesz, azt egyelőre nem tudni. Nevesebb kórházaknál bevezethetik az eljárást, de többi számára talán túl költséges lenne ez megvalósítani, így nem biztos, hogy hajlani fognak az ötlet felé. Persze ha Magyarországot nézzük, akkor az már más kérdés, de reméljük, hogy a jövőben inkább efelé mennek el az orvosok a gyerekek érdekében.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Tóth Márk - 2016.08.31. 18:20

    Ez érdekes, de…
    Hát, ez a mai világ!

Szólj hozzá Te is!