Négy éven belül megduplázódik az App Store

HusztiD 2016.08.16. 17:25 iOS, Kiemelt hírek 0 db 180

app-store-2020-hero

A Sensor Tower jóvoltából készült egy nagyon érdekfeszítő felmérés az App Store-t illetően. Mint azt nagyon jól tudjuk, az Apple digitális áruháza nagy sikernek örvend az iOS felhasználók körében, hiszen jóformán minden alkalmazást megtalálhatunk, kezdve a különféle játékoktól a hasznosabbnál hasznosabb kiegészítőkig.

A szakikból álló csapat megvizsgálta, hogy hogyan alakultak a programok az App Store-ban. A tavalyi évben 1,75 millió app volt az online áruházban, az idei év végére pedig csaknem 3 millióra gyarapodhat ez a szám. Ha helytállóak a becsléseik, akkor 2020 végére már valamivel több, mint 5 millió alkalmazás lehet az App Store-ban, ami hihetetlenül nagy mennyiségnek számít.

Érdemes egyébként összevetni a kezdeti időszakkal az elemzést: 2008-ban, mikor útjára indult az App Store, akkor még csak 5 ezer app volt benne. Ahogy teltek az évek, úgy növekedtek lassacskán a számok, s ha minden igaz, akkor az elkövetkezendő négy évben az ezerszeresére duzzadhat a 2008-as állapot.

worldwide-app-store-apps-by-2020

A második ábrán egyébként azt láthatjuk, hogy milyen kategóriák hogyan képviseltetik magukat az App Store-ban. 2016 májusában csaknem 21 ezer új játékot adtak ki az App Store-ban. Ezek után szoros volt a következő négy hely, melyen az oktatás, szórakoztatás, biznisz és életmód kategóriába sorolható programok voltak a népszerűek.

may-2016-new-apps-by-category

A Sensor Tower szerint a fejlesztőknek roppant nehéz dolguk lesz az elkövetkezendő évek folyamán, ha szeretnék, hogy egy-egy alkalmazásaik kitűnjön az App Store bőséges kínálatából. Ehhez természetesen elengedhetetlen lesz az áruház folyamatos fejlesztése, de ha azt nézzük, akkor ezzel nem lesz gondja az almásoknak, ugyanis az utóbbi hónapok folyamán jelentős frissítéseken esett át kedvenc áruházunk.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!