Angliában és az USA-ban bekebelezte a Galaxy S7 eladásokat az Apple

HusztiD 2016.08.12. 16:55 iOS, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 313

kantar

A Kantar Worldpanel egy új felmérése rámutatott, hogy milyen volt az iOS megoszlása az Amerikai Egyesült Államokban, valamint Európa nagyobb országaiban az áprilistól júniusig tartó időszakban. Mint azt a Q3-as pénzügyi beszámolóból megtudhattuk, az előző éves adatokhoz képest nem igazán remekelt az Apple, de ettől függetlenül az iOS téren már egy kicsit másabb a helyzet.

A rendelkezésre álló adatok alapján az iPhone 6s és 6s Plus okostelefonok kiütötték a Samsung Galaxy S7 és S7 Edge eladásait az államokban, hiszen a 6s modellek 15,1, míg a Samsung csúcslészülékei 14,1 százalékos részesedést értek el. Az iPhone SE-nek sem lehet oka panaszra, hiszen Amerikában az adott időszakban ez volt a harmadik legkelendőbb telefon a maga kis 5,1 százalékos részesedésével. Érdemes az Egyesült Királyságot egyaránt megemlíteni, hiszen ott az SE modell a legkelendőbb 9,2 százalékkal, amit a 6s modellek követnek 9,1-el.

Az alábbi táblázaton pedig remekül kivehetőek, hogy hogyan alakultak a legutóbbi időszakban az okostelefonok operációs rendszereinek a megoszlása. Nézzük csak az EU5 csoportot, amely Németország, az Egyesült Királyság, Franciaország, Olaszország és Spanyolország adatait rejti magában. Az előző évhez képest csekély, 0,7 százalékos javulást produkált az Apple, hiszen 17,5 százalékról 18,2-re hízott az iOS megoszlása. Ha az Androidról beszélünk, akkor ott kicsit nagyobb növekedésről cseveghezünk, hiszen 71,3-ról 76,8-ra emelték a megoszlást.

kantar

Úgy tűnik, hogy a Microsoft féle Windows rendszerek Japán kivételével mindenhol csökkentek. Ha ugyanúgy az EU-t nézzük, akkor 5,3 százalékos visszaesésről beszélhetünk az előző vizsgált időszakhoz képest. A piacon még mindig jelen van az egyéb kategória, akik a tavalyi 1,2 százalékos részesedéshez képest most csekély 0,5-ra zsugorodtak. Feltehetően ez a kategória egy év múlva még ennél is kisebb lesz, köszönhetően az iOS és Android uralmának.

Végezetül nem árt megjegyezni, hogy az iOS leginkább Japánban és Kínában esett vissza, a többi helyen ha az átlagokat nézzük, akkor növekedést könyveltek el.

Természetesen érdemes lesz hónapok múlva megnézni az újabb megoszlásokat, főleg most, hogy nyakunkon az iPhone 7. Reméljük, hogy a pletykákkal ellentétben az Apple mégis bemutat valami forradalmian új dolgot, ami által ismételten megnöveli a telefoneladásait.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!