Gomb nélküli, kijelzőbe integrált Touch ID lesz az iPhone 7 újdonsága

HusztiD 2016.07.27. 13:56 iPhone 5 db 973

touch-id-iphone_6

A japán Mac Otakara legutóbbi értesülései szerint a másfél hónap múlva bemutatásra kerülő iPhone 7 egyik újdonsága az lehet, hogy egy érintésérzékeny, úgynevezett 3D Touch féle Home gombot kap. Nem egészen új hír ez, hiszen hónapokkal ezelőtt felmerültek hasonló híresztelések a Strommedia-nak köszönhetően.

A lényeg, hogy az oldal megbízhatónak vélt forrásból tudja, hogy a gomb nélküli dizájn lesz a telefon újdonsága. Na de hogy fog működni? Magán a készüléken nem lesz fizikális gomb, csupán egy kijelző lesz az egész, amire a már jól megszokott Home gomb lesz úgymond felfestve, amiben az ujjlenyomat olvasó lesz megtalálható.

A Taptic Engine-nek köszönhetően a telefon apróbb rezgéseket ad amikor használjuk, s a beszámolók szerint teljesen olyan hatást fog emiatt kelteni, mintha egy fizikális gomb lenne ott. Nem mellesleg ha hihetünk a szóbeszédeknek, akkor az Apple jobban rágyúrt a vízállóságra, így a gomb fizikális eltörlése egy újabb lépést jelent efelé.

Egyre közelebb és közelebb vagyunk az iPhone 7 bejelentéséig. Nehéz megmondani, hogy pontosan mire számíthatunk, hiszen jóformán már mindenfélét olvashattunk róla. Mi mindenesetre reméljük, hogy az Apple-nek idén sikerül maradandót alkotnia, ami miatt megéri a felhasználóknak leváltaniuk a régebbi modelljeiket.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 5 db

 1. H@m! - 2016.07.27. 14:14

  Hmmmm

 2. Jag - 2016.07.27. 15:11

  Nem biztos de szerintem a home gomb most is vízálló …

 3. Patrik - 2016.07.27. 15:51

  Jol hangzik! ;)

 4. Lert Jonas - 2016.07.27. 18:09

  Szerintem ez az Integralt megoldas nem jo…. Egy rendes, fizikailag megnyomhato gomb, sokkalta jobb mint egy kepernyobe helyezett, erinto felulet…Mert ha le fagyna, vagy betorne,
  A kijelzo akkor magat a telefont sem lehet kezelni…. :)

 5. Szamuráj - 2016.07.29. 02:13

  És ha neked, átlagembernek (nem negatív értelemben, hanem csak a példa kedvéért) eszedbe jutott ez a probléma, akkor vajon azoknak, akik űrtechnológiás kütyüket terveznek nem ugrik be, hogy hoppá, és mi van akkor, ha…?

Szólj hozzá Te is!