Az iPhone betiltásával fenyegetőzik Irán

HusztiD 2016.07.20. 09:55 iPhone, Kiemelt hírek 1 db 291

iran

Eléggé kemény dologra szánta el magát Irán kormánya: kitiltják az összes iPhone-t az országból, ha az Apple nem fogja hivatalosan képviselni telefonját az országban. És mégis miért? Mindenkiben felmerülhet a kérdés, azonban úgy tűnik, hogy a kormányzat vezetői ezzel akarják megfékezni a csempészeket.

A hivatalos információk szerint megpróbálnak nyomást gyakorolni az Apple-re azzal, hogy csupán pár napot hagynak nekik, hogy lépjenek valamit az ügyben. Ergo az elkövetkezendő napok folyamán döntést kell hoznia a kaliforniai vállalatban, különben minden, az országban lévő iPhone-t ki fogják tiltani.

Hogy pontosan hogyan fogják ezt véghez vinni, az egyelőre nem tudott. Egy bizonyos feltevés szerint letiltják az összeset, amely nincs egy helyi szolgáltató adatbázisában regisztrálva, így nagyon kevés működő telefon lesz. Elviekben ezzel szűrik az összes becsempészett telefont, amivel nem mellesleg leállítják a jövőbeni illegálisan behozott készülékeket.

Tudni érdemes, hogy Iránban erősen limitálva vannak az amerikai cégek, így akárcsak az Apple, bizonyos szankciókhoz kötve árulhatja a termékeit. Az almások már az előző év folyamán megkezdték ennek kapcsán a tárgyalásokat az illetékes szervekkel, s remélhetőleg minél hamarabb sikerül pontot tenniük eme ügy végére, hogy a jövőben elkerüljék az ehhez hasonló kellemetlenségeket.

Az eset óta az Apple hivatalosan még nem reagált, de kíváncsian várjuk, hogy mi lesz az ügy kimenetele. Feltehetően az elkövetkezendő napok folyamán még hallatni fog magáról a téma.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Velemeny - 2016.07.21. 11:31

    Idiot!

Szólj hozzá Te is!